Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha kimegyek az utcára limonádé...

Ha kimegyek az utcára limonádét árusítani, első nap ingyen, utána kb. 50-200 ftig terjedő összegben, ahhoz kell valami engedély? Ha igen mi?

Figyelt kérdés
2009. júl. 18. 08:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne tudd meg, abba te bele őszülsz mire megszerzel minden engedélyt ... ÁNTSZ-től kezdve ........ áááá

Vagy felejtsd el vagy "suttyomban" tud ez csak működni ...

2009. júl. 18. 09:24
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az első válaszolónak, egy pokol megszerezni az engedélyeket. Mert esetleg ha valaki rosszul lesz az italodtól, akkor aztán rád szállnak.
2009. júl. 18. 10:15
 3/17 anonim válasza:
100%
Ha klassz a löttyöd, én szívesen megkóstolom. Ebben a melegben a ciános teát is meginnám, csak legyen valami folyadék kéznél. Szóval az ötlet nem rossz. :-)
2009. júl. 18. 11:10
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Háát nemtudom.. akkor minek osztogatják az utakon a vizet? A zacskós víznek is lehet valami baja.. nem?:D
2009. júl. 18. 12:08
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

azok a zacskós vizek be vannak vizsgálva és engedéllyel működnek, nem csak kitalálták egyik reggel és kimentek osztani hanem a hőségriadó része.Ettől függetlenül a te limcsid lehet hogy nagyon finom és hűsítő meg minden, de egy rosszakaró is elég eljátssza hogy rosszul van aztán mehetsz a lecsóba.

És hány decit osztanál 200 forintért?

2009. júl. 18. 12:13
 6/17 A kérdező kommentje:

Azt csak mondtam, mert felmerült. Ingyen akarnám, azoknak, akik a hőségben megszomjaznak:D Egyébként házirecept, sokan kipróbálták, és jó.

Szóval ingyen, mert akkor még bejönne az adózás is. Egyébként 1-2 dl műanyag pohár, 0 ftért:)

2009. júl. 18. 12:17
 7/17 A kérdező kommentje:
?
2009. júl. 18. 12:27
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

SEMMIT nem árulhatsz engedélyek nélkül... :[

Utcán még akkor sem árulhatsz, ha van esetleg vállalkozói engedélyed, de nem kértél a helyi Önkormányzattól utcai árusítási engedélyt.

Főleg az élelmiszer nagyon gázos, mert fertőzést, megbetegedést, hasmenést, gyomorrontást okozhat.

Akik vizet osztogatnak közterületeken, azoknak van engedélyük, hűtőkocsikból osztják a vizet, sőt az árusoknak is előtte egészségügyi vizsgálaton kellett részt venniük!

Amúgy az utcán engedély nélkül még zoknit sem árulhatsz... :[

2009. júl. 18. 13:49
 9/17 A kérdező kommentje:
értem. köszi:)
2009. júl. 18. 13:50
 10/17 anonim válasza:
77%
Ha ingyen adod nyugodtan tedd. Az végülis szerintem nem minősül kereskedésnek, mert saját felelőségre veszi el. Ha meg mégis, én a helyedben leszarnám, őket se hiszem hogy érdekelné ilyen. Amugy meg nagyon kedves gesztus, nem hiszem h valaki ezért keresztbetenne neked (:
2009. aug. 28. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!