Ha szlovákiában nyitok webshopot, akkor szállíthatok magyarországra is?
Egyéni vállalkozói engedélyt váltok szlovákiaában,mivel szlovák állampolgár vagyok,csak azt nem tudom,hogy kell e,valamiféle engedély,hogy magyarországra szállítsak?
Illetve létezneknek e az eu-n belül vámdíjak?
Most már eldőlt ruha lesz amivel kereskedem.
Kedves utolsó ha így van az nem jó hír,mert akkor magyarországon is kell adóznom gondolom.
Bár számomra nem logikus a dolog,ezek szerint külfölről nem is lehet rendeli semmit magyarországra,ha nincs az illető cégnek magyarországi székhelye?
Nem, alapvetően ott adózól, ahol dolgozol. Ha Szlovákiából küldöd a terméket, akkor egyértelmű, hogy ott vállalkozol, vagyis adóznod is ott kell. Bejelentési kötelezettséged csak akkor van, ha magyarországi telephellyel rendelkezel.
Ha vállalkozónak akarsz szállítani, akkor EU-s adószámot kell kiváltanod (Magyarországon külön kell igényelni, nem tudom Szlovákiában hogy van), így ÁFA-mentesen is tudsz szállítani MO-ra (de csak akkor ha a vevőnek is van EU-s adószáma).
De kérdezz meg egy helyi könyvelőt, ő biztos képben van a helyi szabályokkal.
Köszönöm a kimerítő választ pontosan ez érdekelt.
Természetesen utána járok egy könyvelőnél is.
Az adószámról természetesen tudok,fog is kelleni belőle az eus mivel magyarországról is veszek majd árut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!