Mik a feltételei hogy zöldségest nyissak?
mi kell hozzá?(engedélyek,helység feltételei stb...)
megéri?
Jó hely (ahol van aki vásárol)
Jó kocsi (ami nem hagy cserben)
Jó hűtőkamra (mert ebben a dögmelegben minden megrohad 3 nap alatt)
Baromi sok szorgalom, és kitartás.
Sok indulópénz.
Megéri e?
Nagyon nem!
Foglalkozz inkább olyasmivel ami nehezebben romlik meg, és nem kell annyit válogatni meg takaritani utána.
Voltam zöldséges a nyár elején.
Mihez kezdesz egy oylan cuccal ami már akkor félig meg van rohadva amikor a nagykerből kijön...
Ez nem visszaváltós, megkapod a szart is , nem csak a szépet. Aztán válogathatsz, meg versenyezhetsz a többivel, mert 10 forintért odébbmegy a paraszt.
Nameg lement már a primőrszezon, teremnek a kertek, indulnak a szedd magad akciók, és sok heylen az utcán össze lehet szedni a gyümölcsöt.
Ilyenkor nyáron pangás van de nagyon a zöldségeséknél.
1. Személyi feltételek:
*Szakirányú végzettség (boltvezető, eladó)
*Egészségügyi könyv
*Foglalkozás egészségügyi orvosi szerződés
*Vállalkozási forma
2.Tárgyi feltételek:
*Üzlethelyiség
*Engedély (regisztráció)
Megfelelő kialakítás:
Zöldség forgalmazás feltételei:
Csomagolás esetén kétfázisú mosogató és kézmosó, kések
Kosármosó biztosítása: (kosárhasználat esetén)
Kukamosó biztosítása
a, Szociális helyiségek:
*fekete-fehér öltözőszekrény
*tusoló 5 fő felett
*WC előtérrel, kézmosóval
*Megfelelő ruházatb, Raktárak:
*Csomagolt élelmiszerek tárolása (polcos, vagy raklapos)
*Fagyasztott élelmiszer tárolás szakosítva
(Jégkrém forgalmazás esetén fagyasztó biztosítása)
c, Technológiai kialakítás:
A forgalmazott termékektől függően:
Zöldség forgalmazás feltételei: csomagolás esetén kétfázisú mosogató és kézmosó, kések mérleg.
Tojásforgalmazás feltételei: csomagoló üzem által előállított tojás ipari csomagolásban, lédig tojás esetén teljes jelölési tájékoztatás szükséges.
Tojás tárolás: max:18 ºC
d, Higiéniai szempontok kialakítása:
*Az adott termékek forgalmazásához kapcsolódó technológiai mosogató kialakítása
* Három méteren belül hideg- meleg vizes kézmosó
e, Eladótér kialakítás:
Szakosított áruelhelyezéssel a termék igényei szerinti hőmérsékletek biztosításával
3.Dokumentációs feltételek:
a, Nyitási engedély kérése Önkormányzattól:
* Adatlap kitöltés a forgalmazni kívánt termékek szerint
* Nyilvántartásba vétel
* A jegyző értesíti a szakhatóságokat
* és 30 napon belül visszaellenőrzés
stb stb
SZAKÉRTELEM EZ A LEGFONTOSABB,MERT AMÚGY AHOGY SOKAN BELEVÁGNAK ÉS NEM ÉRTIK MIÉRT NEM MENT NEKIK!!
A legelső válaszadóval maximálian egyetértek amúgy:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!