Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha lenne 2-3 millió Ft kezdőtő...

Ha lenne 2-3 millió Ft kezdőtőkéd és vállalkozást szeretnél indítani, mibe fognál bele? Illetve mibe a legérdemesebb manapság?

Figyelt kérdés
Még elég fiatal vagyok, épp, hogy csak befejezem az egyetemet. Több helyen voltam már diákmunkán, most külföldön dolgozom egy mekiben. Jól fizet, de egyre inkább azt érzem, én nem akarok örökké más rabszolgája lenni. Később szeretnék majd valamibe belefogni. A fő ösztönző az, hogy, bár sok pénz és rengeteg energia, de mégiscsak az enyém lesz és egy idő után a rengeteg fáradozás meghozza gyümölcsét - és ez az alkalmazotti munkánál nincs így sajnos. Szeretnék kötetlen munkaidőt, szabadságot, egy igazi életcélt. Munkaerő közvetítésben gondolkozom, nem rossz üzlet, azonban ilyen fiatalon még félek belevágni. Mit gondoltok erről? Ti mibe vágnátok bele, ha fiatalon, diplomás pályakezdőként (közgáz végzettséggel) bele akarnátok fogni valamibe? Külföld sem akadály, jól beszélek németül, beszélek angolul és tervben van a spanyol nyelv is (ősztől Ausztriában fogok tanulni, ott jobban megismerem az osztrák törvényeket is stb.).
2012. júl. 1. 19:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem, ha lenne pénzem munkaerőközvetítéssel/kölcsönzéssel foglalkoznék. Egyre több cég alkalmaz "külsős" cégeket bizonyos munkák elvégzésére, mivel így a járulékokat nem ő fizeti, de a munka el van végezve. Ehhez persze annyi tőke minimum kell, hogy az általad alkalmazott emberek legalább első 3 havi bérét ki tudd fizetni és nem árt némi tartalék is a cégnek. Arra viszont nagyon kell figyelni, hogy milyen szerződést kötsz a céggel, hogyan, mennyiért fizeti ki az elvégzett munkát, mert az emberek bérét így tudod kiszabni és kifizetni. Ráadásul nem árt több céggel, minél több területen kapcsolatban lenni, tehát jó minél több lábon állni.
2012. júl. 1. 19:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem hasonló összeget kezel egy befektetéskezelő cég, akiknél tavaly 140% profitot realizáltam, idén februártól így néz ki a dolog:

[link]

És nekem kb annyi a dolgom hogy bekapcsolom a gépet, és megnézem az esti kereskedés eredményét.

2012. júl. 2. 04:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelne a dolog, csak tőkém nincs, de ha lenne, én szabadalmakat vennék, vagy részesedést belőlük.

Csak még nagyon nem értek hozzá, hogy hogy mennek ezek a dolgok...

2012. júl. 2. 16:20
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Üdv ha több pénzre van szükséged akkor írj egy üzit mert ismerek egy egész szépen fizető lehetőséget
2012. júl. 2. 17:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de nem vagyok az a palira vehető fajta. :)
2012. júl. 2. 23:01
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
just sayin'
2012. júl. 3. 07:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Most ne várd el tőlem, hogy mondjam meg, hogy egy közgazdásznak mik a lehetőségei, mert én nem azt végeztem. Én csak annyit tudok róla, hogy a pénzzel foglalkozik.

Én inkább azt írnám le, hogy mibe kezdenék én ha ennyi pénz állna a rendelkezésemre. Mivel én mechatronikai mérnökit végzek jövőben, nekiállnék ipari robotokat készíteni. Persze gyengébb lenne, mint egy Fanuc, de a kisebb árral szeretném pótolni ezt (mivel egy nagy cég hatványozott áron adja a termékeit). Tudom, hogy ez egy merész álom, de Steve Jobs is a garázsban kezdte. Az elsőket én is egyedül csinálnám, később ha lenne kellet rá, akkor bővülnék.

2012. júl. 7. 21:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha Hr-t végeztél akkor foglalkozhatsz ilyennel, különben úgy tudom hogy nem foglalkozhatsz munkaerő közvetítéssel:/
2012. júl. 11. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!