Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan működik egy egyéni...

Hogyan működik egy egyéni vállalkozás?

Figyelt kérdés
Szeretnék másodállású egyéni vállalkozóit kiváltani, de nem tudom, hogyan működik, mi kell hozzá, és mi mennyibe kerül. Konkrétan arra lennék kíváncsi, mennyiért adnak nekem ilyet, mit kell hozzá benyújtanom és hova, illetve, mennyi a havi költsége egy ilyennek?

2012. jún. 14. 13:40
 1/5 anonim ***** válasza:
A kiváltása egyszerű, olcsó is körülbelül 10 ezer forint. Okmányirodában lehet kiváltani. Havi költsége attól függ, hogy milyen összegre van bejelentve munkabéred. A családban van egyéni vállalkozó, így annak tudom a havi költéségét. Minimálbér után mindennel (TB,SZJA,stb) 75 600 forint/hó. Akkor is ha egy forintot nem kerestél abban a hónapban, ha esik, ha fúj. Ehhez jön hozzá még a könyvelési díj, meg ilyen nyalánkságok.
2012. jún. 14. 14:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2012. jún. 14. 17:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs, mit. :)
2012. jún. 14. 17:28
 4/5 anonim válasza:
Ha főállású vállalkozó vagy igen azok a költségek. De aki másodállásban csinálja tehát legalább heti 36 órában dolgozik, ott nem kell tb-t fizetni. Úgy tudom.
2012. jún. 14. 23:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Tehát csak kiváltom, és ha nincs bevételem, nem adózok?
2012. jún. 15. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!