Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mekkora bevételre lehet egy...

Mekkora bevételre lehet egy vállalkozást indítani?

Figyelt kérdés

Díszállat szaporításból van havi 50-150eFt bevételem (még feketén).

Van olyan vállalkozási forma, ahol nem kell befizetnem adóba-járulékba az egészet?

2012. jún. 13. 01:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem nagyon. Ha főállású egyéni vállalkozóként csinálod (nincs bejelentett főállásod), akkor az 50 gyakorlatilag az nem fedezi a befizetendőket.

Társas vállalkozásban a helyzet hasonló, gyakorlatilag stabil 150+ÁFA bevétel alatt ráfizetéses, a minimálbért sem tudod kitermelni belőle.

Ha számlaképesen fel tudod futtatni a "boltot" és találsz egy _tényleg_profi_ könyvelőt, akkor havi 250-300+fa környékén már ki tudsz venni 150 környékén.

2012. jún. 13. 02:30
 2/6 A kérdező kommentje:

Sejtettem, akkor semmi ésszerű lehetőség nincs.

(az őstermelői kategóriába se férek bele)

És még csodálkoznak, hogy olyan sokan feketéznek.

Munkanélküli vagyok, és próbálkoznék valamivel, de így akkor esélytelen, hogy legalizáljam.

2012. jún. 13. 08:29
 3/6 anonim ***** válasza:

"Munkanélküli vagyok, és próbálkoznék valamivel, de így akkor esélytelen, hogy legalizáljam."

Szerintem ezzel nagyon nagyon sokan vannak így az országban. De sajnos a kormány adópolitikája egyáltalán nem vállalkozóbarát. A nagy multiknak kedveznek, a kisvállalkozások meg elindulni sem tudnak. Más országban induló vállalkozóként kedvezményeket kapsz, hogy neki tudj fogni és majd fizetsz akkor, mikor már van miből. Itthon a gatyád is rámegy az adókra, ha egyáltalán el tudod indítani az üzletet. Pedig szerintem sokan dolgoznának így és mindenkinek jobb volna, ha az ember fel tudná futtatni az üzletét, aztán pár hónap múlva más a bevételéből tudna fizetni.

Szerintem így 10 emberből 9 el sem indul, inkább feketézik. Ha értelmesebb adórendszer volna, 10 emberből 7 elindulna, aztán abból 5 stabilan fizerne az első pár hónap után...

Két lehetőséged van: vagy feketézel továbbra is és félsz a NAV-tól, vagy elhúzol egy olyan országba, ahol jobban megbecsülnek (pl. Angliában elég könnyű vállalkozni)

2012. jún. 13. 10:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Azt lehet tudni, hogy a NAV mennyire húzza le az ember bőrét, ha megtalálnak? (vaterán utána lehet nézni az utóbbi pár hónap forgalmának)

Ha párszázezer Ft a bünti, akkor beletörődve, és "nyugodtan" csinálom tovább feketén, de ha több, akkor, akkor nemtudom.

2012. jún. 13. 10:47
 5/6 anonim ***** válasza:

A bünti az általuk számolt befizetetlen adó + "egy kis" büntetés, gyakorlatban nyugodtan számolhatsz az elmaradt adók és járulékok kétszeresével.

Ha "képbe kerülsz", akkor a forgalmadtól függően igencsak "jópár" százas lesz a vége.

2012. jún. 13. 11:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Én olvastam olyat, hogy kedves NAV ellenőr felkért egy zenekart, hogy tartson szerenádot a "barátnőjének", majd miután kifizette őket és kiderült, hogy feketén csinálják, jött a büntetés.

Másik NAV-os meg karikatúrát rajzoltatott egy sráccal és utána húzta rá a vizes lepedőt.

A srác is és a zenekar is olyan 1millió körüli büntetést kapott. És valószínű utána még büszkék is voltak magukra a NAV-os hiénák...

Lehet erre azt mondani, hogy "csak a munkájukat végzik", de ilyen szerenádos dolgot csak az tud kitalálni, aki élvezi, hogy nyomorba dönthet egy kétségbeesetten megélni próbáló kisembert.

Persze a milliárdos adócsalókra nem szállnak rá, mert az már veszélyes terep...

2012. jún. 13. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!