Kreatív emberek válaszára lennék kíváncsi! (? ) Többi lent.
Barátom édesapjának van egy helysége, amit nyárra meg kellene csinálni egy olyan helyként, ahol/amiből pénzt lehetne keresni. Engedély van rá, én és a barátom csinálnánk (17évesek vagyunk, de ha 18as ember kell az is megoldható)
Kiadni a helyet nem akarjuk!
Jó ötletek érdekelnének!
Az alapokat kell tisztázni!
Hol van a helyiség?
Ház vagy társasház?
Pince, szuterén, lakás,iroda,üzlet, utcai, udvari?
A tulajdoni lapon miként szerepel?
Ha társasházban van akkor ott milyen engedélyeket tudtok megszerezni?
És maga az "engedély van rá" alatt mit értetek? csak annyit hogy a tulaj(az apja) megengedte hogy ott tevékenykedjetek?
Mekkora a helyiség?
Hisz lehet bomba ötletként kiadni de ha egy falusi ház sufnijáról beszélünk az nem ugyan az mint egy Budapest körútra néző helyiség...
hát én közgazdaságot tanulok, egy kis háttérrel gondoltuk haverommal, létre hozunk egy büfét nyáron.
ott kezdődik a bukó, hogy eleve létre kell hozni egy céget, ami cégbíróság, ilyen-olyan papírok, aztán maga a cégnek az alapítása a következő: (gondolom Bt.-t akartok alapítani, mert az a legolcsóbb)
Bt alapítás:
Illeték: 50.000 Ft
Közzététel: 14.000 Ft
Közjegyző: 5.000 Ft
Ügyvédi díj: 10.000 Ft
Eljárás : 10.000 Ft
ez a legolcsóbb. akkor jön a berendezés, stb.
mivel jogilag van egy cégetek, ha csak nem mindketten tulajdonosok vagytok (erre nem emlékszem, hogy bt.-nél lehet-e több tulajdonos) akkor minimálbért is kell fizetni, az után pedig a járulékokat..
az a helyzet, hogy ha pénzért akartok valamit csinálni, és azt sem akarjátok, hogy jópár évet rohadjatok a sitten adócsalásért, akkor számlaképesnek is kell lenni, és az sem kis költség egy 17 évesnek.
Sajnos tinédzsereknek nyári mókázásra igencsak költséges bárminemű saját vállalkozás :/ próbáljátok inkább a diákmunkát..
sajnos jogilag tisztán nem tudtok kereskedni.
alaphangon is egy pár százasba tuti belekerülne. és akkor még nem biztosított a profit!
Nekem van tapasztalatom, mert sokat jártunk utána, meg aztán büféztünk is. ha van kérdésed, írj nyugodtan.
20F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!