Szerintetek van ma Magyarországon reális piaca az egyedi kézműves termékeknek?
Nálunk is van ilyen bolt, úgy 15 éve megvan minden gond nélkül. Egy kerámiával foglalkozó nő üzemelteti, nagydíjas és zsűrizett termékei vannak - szóval könnyen megkülönböztethető a silány minőségű, hobbi kézműves termékektől. Van-e piaca? Az említett hölgynél a felvevő piac nagy részét turisták (kül- és belföldiek egyaránt) teszik ki, illetve olyanok, akik ténylegesen hajlandóak pénzt kiadni egy szép tárgyért, nem az árat nézik vásárlásnál (ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy dúsgazdagok).
Szóval akkor lehetsz piacképes, ha meg tudod találni a potenciális vevőkkel a kapcsolatot és a szakmán belül is elismernek - mert a vevők jelentős hányada bizony az elismert szakikat keresi.
Pont azt akartam írni, mint az előttem lévő válaszoló. Ma valamiért sokan azt hiszik, hogy valami attól, hogy kézzel készült, érték. Emiatt sokan próbálkoznak ilyesmivel - de a legtöbbjük önkritikával nem rendelkező kontár.
Ne a piacképességet keresd. Menj el néhány versenyre. Ott értékelik a munkád, és ha nem érsz el jó helyezést, meg tudod nézni, mit csinálnak másképp azok, akiknek a munkáit jónak tartják. Precízebbek? Formabontóbbak? Hagyománytisztelőbbek? Meglátod.
de mindenképp menj el több versenyre is, mert a zsürizés elég szubjektív, nem szabad egy társaság véleményére feltétlen adni.
Egyébként ez azért is jó, mert ilyen helyeken kapcsolatokat építhetsz, plusz általában kiállítások is vannak, ahol vásárlókat szerezhetsz.
Szerintem próbáld ki, hogy online hirdeted és árulod a termékeidet. Például itt, azt hiszem, ez a legnagyobb:
www.meska.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!