Mi szükséges egy zöldségbolt beindításához?
* Milyen végzettség szükséges
* Kb. mennyi tőke
* Milyen berendezések
* Milyen fizikai/műszaki állapottal kell rendelkeznie az épületnek?
Aki zöldségboltot üzemeltet, átlagosan mekkora bevételekkel és kiadásokkal számol havonta, alkalmazott nélkül? (2000 fős település 2. boltja lenne jól frekventált helyen, 60-70 m2-es üzlethelyiségben, várhatóan friss és finom zöldség- és gyümölcsfélékkel, mérsékelt áron).
Tanácsokat, ötleteket, tapasztalatot, üzletpolitikai irányadást szívesen fogadok! :)
Köszönöm!
Nincs mit:) Utolsó 2 vagyok, nekem is közgázos diplomám van, plusz boltvezetői, és a nagybani(zöldség) nőttem fel, szüleim mai napig 20 hektáron termelnek és kell érteni a zöldségekhez és a boltozáshoz is:)majd meglátod:) 7 évig vezettem egy kis zöldség boltot, utána meg élelmiszerboltot ahol szintén volt..azért csak óvatosan:)
Én tavasszal nyitom a sajátomat:)
Kedves Utolsó!
Nyilván több tapasztalatod van, mint nekem, nem vonom kétségbe, sőt hálás is vagyok a tanácsaidésrt és hogy megosztod velem a tapasztalataidat. Úgy látom a szüleid biztos pontok is a vállalkozásodat illetően (ismered a termékek származását, tudod, hogy jó minőségű, jó áron kapod meg, stb.) gondolom segítenek is bármiben, ahogy azt kell.
Az én családomban nincsenek termelők, de aki a beszállítónk lesz megbízható, a barátom élelmiszer boltjába is szállít, jó árakkal dolgoznak, szép és jó minőségű árut hoz, segít a rendelésben és az árkalkulációban is, hiszen tapasztalt és tudja miből mennyit és mennyiért lehet eladni.
Azért határoztunk a zöldségbolt mellett, mert megbíznék benne, s a helyiség frekventált helyen van, lenne rá igény, túlzott befektetést nem igényel (se árukészletben, se felszerelésben, mint mondjuk egy élelmiszer bolt vagy műszaki bolt árukészlettel) Ha nem is menne még ebből tudnék a legjobban kiszállni anyagilag. Nincs szükség plusz emberre, 1 alkalmazottal (velem) is üzemeltethető, egyedül is ki tudok szolgálni, nem olyan strapás és pörgős mint egy élelmiszer bolt a mi térségünkben, el tudom rendezni a portékát a munkaidőben és el tudom látni a további feladatokat is egyedül, természetesen kezdetben inkább családi háttértámogatással :) azért van egy kis tapasztalatom a kereskedelemben apu révén, sokat voltam mellette és ellestem egy csomó dolgot, szóval nem csak közgazdász diplomás vagyok, csináltam már sok mindent, beugrottam már több pult mögé is :)
Nyilván lesznek bakik az elején, de azt hiszem gyorsan tanulok és amit nagyon szeretnék azért áldozatot is hozok, ha megszeretem, akkor meg pláne jó leszek benne :) Természetesen félek a kudarctól, de optimistán állok a dolgokhoz és hiszem, hogy nem kell 1 hónap után becsuknom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!