Milyen papír kell ahhoz, hogy "kisegítő" lehessek anyukám egyéni vállalkozásában?
anyumnak van egy kis divatáru-üzlete és néha szükséges lenne hogy egy-egy napot, (órát-mikor hogy) én lehessen bent..
Milyen papírt kell ehez intézni APEH-nál? Nekem nincs kereskedelmi végzettségem. De úgy tudom, h valami összeg befizetésével és engedéllyel besegíthetek.
Állítólag ha most így simán mint családtag helyettesíteném és jönne az APEH, az büntetéssel járna.
Szóval ezért kéne engedély.
Köszönöm a választ!:)
Nincs semmi helyette.
Ha csak kevés időről van szó, akkor egyszerűsített foglalkoztatással (alkalmi munkával) lehetsz a boltban.
Ezzel heti 5, havi 15, évi 90 napot lehetsz ott. (ennél ha 1 órát vagy ott, az is 1 napnak számít)
Ha ettől több napot vagy bent, akkor részmunkaidős foglalkoztatással, munkaidő kerettel vehet fel anyukád.
köszönöm!!
az egyszerűsített foglalkoztatást telefonon kell bejelenteni?
vagy hogY?
3 napos próbaidő.
a könyvelő elintézi előtte lévő nap mikor mész,csak fel kell hívni.
és igen,ha csak úgy simán ott maradsz és jönnek az apeh-osok,akkor bírság.
a többi megoldás drága.
Próbaidő alatt is kell járulékokat fizetni.
Az egyszerűsített foglalkoztatás bejelentése interneten ügyfélkapun keresztül, vagy telefonon is lehetséges. Mindkét esetben a munka megkezdése előtt be kell jelenteni.
A napi járuléka 1000 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!