Hölgyek, Urak! Nekem van egy vidéki kiskocsmám egy családi házban. A ház alsó szintje a hivatalos üzlethelyiség! Ott történik az italkimérés. De most akkor mi van ha a vendég megveszi az italát és szépen felsétál a ház fölső szintjére "vendégségbe"?
Az ugye ott már magánterület. Na most akkor rágyújthat ott vagy sem? Mi köze van az ANTSZ- nek a magánterülethez? Semmi szerintem. Akkor miért hangoztatják a tv- ben , hogy ezekben a bizonyos "lakáskocsmákban" is lehet büntetni.
Mi a véleményetek erről a dologról?
Családi házban, elzárt légtérben szerintem nagyjából mindegy, csak a nem dohányzó családtagok szívnak, ha nem bírják, az meg családon belül megtárgyalandó és nem érint másokat, így szerintem ántsznek köze nincs hozzá. (Mondjuk ha egy kisgyerek a családtag, akinek mindezt el kell szenvednie, az már inkább nevezhető társadalmi problémának, hisz az a gyerek egyrészt könnyebben lesz rákos, és állami pénzből kell gyógyítani, másrészt ő maga is dohányos lesz nagy valószínűséggel, és nem fog törődni a nem dohányzók jogaival... Közvetett társadalmi probléma tehát, de most nem erről van szó.)
Társasházakban, panellakásokban, és minden más lakásban, ahol közelebb vannak a különböző családok lakásai, ablakai, ott már lehetne bevezetni valami otthoni dohányzási tilalmat, mert pl egy panel fürdőjében a lenti dohányzó szomszédtól iszonyú tömény dohányfüst tud átszivárogni és ha meg ablakot nyitunk, ott is bejön a szomszéd füstje...
Italkimérés viszont tök más kérdés.
JÓ LENNE, HA A VENDÉGLÁTÓS DÖNTHETNÉ EL, hogy dohányzó vagy nem dohányzó a helyisége. És azt jól láthatóan kiírná a bejáratra.
Így ha azt látom (nem dohányzóként), hogy ez egy dohányzó kocsma, akkor vagy nem megyek be, vagy pedig ha bemegyek, akkor nem panaszkodok a füst miatt, hisz láttam kiírva, hogy dohányzó, ennyi. Ugyanígy a dohányzó ember se gyújt rá nem dohányzó kocsmában, mert felfogja, hogy az nem dohányzó és kész, keres dohányzó kocsmát, ha arra vágyik.
Nem tudom mit kell ennyit szórakozniuk ezen a törvényhozóknak. Nagyon unatkoznak. Csak néhány szabály kéne! Kiírni, hogy dohányzó vagy sem. (Dohányzó vendéglátó helyiség nyitása előtt pedig külön engedélyt kérni. Előtte vizsgálják meg, hogy onnan a szomszédos üzletekbe vagy lakásokba átterjedhet-e a tömény füst vagy sem. Ha nem, akkor nyithat is a dohányos kocsma.)
Lesznek tulajok, akik a dohányosnak kedveznek, lesznek akik nem. A piaci igények ezt önmaguk sokkal ésszerűbben szabályoznák, az tuti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!