Mennyiért tudok vásárolni 1 db MOL részvényt?
Hello
A pénteki záró árfolyama 18400 ft volt a molnak. De ha adhatok egy jótanácsot, egy darab részvénytől ne várj dőzsölést:)
Van olyan cég, ahol vehetsz 1 DARAB részvényt?? Szerintem minimum kötésnek sehol nem adnak el neked 1 darabot. Nézz körül tőkeáttételes kereskedés ügyében, vagy opciózásban, ha kevés a pénzed. Persze ez spekuláció és nem játszhatsz a hosszú tváon osztalékra, meg hogy "á úgyse esik le". Szerintem még tanulgass az ügyben.
Kecskeméti István - Tőzsdei befektetések a technikai elemzés segítségével
Peter Lynch - Sikerrel a tőzsdén
André Kostolany - A pénz és a tőzsde csodavilága
André Kostolany - Kedvenc történeteim a pénzről
André Kostolany-Tőzsdepszichológia
Kecskeméti István, Papadimitropulosz Alexander - Tőzsdei befektetések működő kereskedési rendszerek felépítésével, kockázatkezeléssel
john Kenneth Galbraith - A pénzügyi spekulációk rövid története
Kecskeméti Judit - A tőzsde világa amit az online tőzsdei kereskedésről tudni
Ezek tőzsdéről, aztán a következők pedig pénzügyi intelligenciáról:
Bodo Schafer - Út az anyagi függetlenséghez
T. Harv Eker - A milliomos elme titkai
Robert T. Kyosaki összes művei
Napoleon Hill könyvei (kicsit spirituális beütésű már)
"Én egy picit nagyobb tételre gondoltam,pár 100 ezres haszon havonta.Ehhez mennyi részvény kellene kb?
"
:D Tudod a profi befektetők általában elfogadott elvárt hozama 15%, tehát neked akkor annyi pénzt kell befektetni, aminek a 15%-a pár százezer (Tehát kb 3-4 milliót). Megjegyzem, ha nem diverzifikálsz, és annyira értesz hozzá, amennyire a szavaidból érződik, akkor nagyobb az esélyed, hogy 1 ügyleten inkább bukni fogsz. Kivéve ha mázlid van. Mázlira meg nem tudom, ki fektet be milliókat, de ha te bátor vagy, sok sikert.
Egyet is tudsz venni plusz ugye a jutalék, 0.5-2%, de elképzelhető, hogy minimum 1-2 ezer forint.
Csak olyan pénzel tőzsdezz, ami nem megélhetésre kell, plusz ne kapj a szivedhez, ha épp felét éri a befektetésed. Évi 15% nem lehetetlen elvárás, csak nem biztos, hogy az jövőre fog teljesülni. (azaz, ha tudod, hogy jövő ilyenkor kell a pénz, akkor ne vágj bele). Senki nem tudja megmondani, hogy miböl lesz a legnagyobb hasznod, ha mégis, akkor hazudik. :) Előre találd ki, hol akarsz venni, és eladni, és tartsd is magad hozzá.
A Erste Netbróker szabályzatban ez áll:
"A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett és forgalmazott értékpapírok vételére vagy eladására adott megbízás esetén a megbízás árfolyamértékének 0,45%-a, minimum 250 Ft."
1 db MOL ára: 18400 Ft => 0.45%-a 828 Ft. Ha másnap adja el, akkor felszámítják az eladási oldalt is, a jutalék máris 1656 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!