Nyitottam egy sörözőt, milyen engedélyeket kell beszereznem? Esetleg melyik mennyibe kerül? Az ÁNTSZ mire figyel?
Akartad ínri hogy nyitni akarsz?
Mert az engedélyek nélkül nem is nyithatod meg, ha még is megtetted akár a mai napon is milliokra büntethetnek.
Kb. 2 év óta a nyitási engedélyt megadják abban a percben, ahogyan azt kéred, de jogszabály szerint minden olyan szakhatósági engedéllyel rendelkezned kell, amivel rendelkezik bármely más, egyébként már évek óta működő üzlet. Pl. ÁNTSZ: vízminőség, hideg-meleg vizes mosogatás, étel-ital áruk tárolása, hűtése, mellékhelyiségek stb. Tűzoltóság, Katasztrófa Védelem, APEH = pénztárgép, számlatömb, nyugta, vásárlók könyve stb. Állítólag 5 szakhatóság van.
Gyorsan járj utána, és intézd el, különben nagyon gyorsan megközelítheti a kirótt bírságok sorozata a milliót is.
Előző vagyok.
Az 5.-ik szakhatóság (ezen gondolkodtam idáig) a VÁM-osok, de ők időközben beolvadtak az APEH-ba, azóta van NAV. Ők a jövedéki engedély meglétét, a jövedékis termékek (dohány, szeszes-ital) eredetének vizsgálatát, a forgalmazásukhoz előírt szabályok betartását ellenőrzik.
Kedves Menta!
Mit gondolsz, egy sörözőben vajon mit árul?
A feltett kérdésből az is látszik, hogy a kérdező kiváltotta a vállalkozói igazolványt, rögtön megkapta a nyitási engedélyt.
Most futkározik a különböző szakhatósági engedélyek beszerzése után, mert eddig még azt sem tudta, hogy az ANTSZ mire fog figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!