Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Saját vállalkozás létrehozásáb...

Saját vállalkozás létrehozásában mennyit segít az egyetem?

Figyelt kérdés

A jövőben saját vállalkozást szeretnék indítani, van némi munkatapasztalatom a gazdaság világában, de tudni szeretném, hogy mennyiben lehetne segítségemre egy gazdálkodás és menedzsment egyetemi képzés?

Az egyetemek honlapján általában pozitívan írnak róla, de ez mennyiben csak a marketing része a dolognak?

2012. márc. 15. 16:46
 1/4 anonim ***** válasza:
elfecsérelt idő szerintem... Ha vállalkozol, azt kicsiben fogod kezdeni, ahhoz nem kell ilyen suli. Ha már egy kész óriásvállalat élére akarsz kerülni, mint alkalmazott vezető, akkor kellhet.
2012. márc. 15. 16:56
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ, én is nagyjából így gondoltam. :)

Azért tapasztalatokat még írhattok, különösen ha vállalkoztok/az említett szakon végeztetek.

2012. márc. 15. 17:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Igazából nekem követve segített. Ami igazán hasznos volt, az az adótanácsadói és a mérlegképes könyvelői végzettség. Ezek pedig mind alapdiplomához kötöttek most már, de hihetetlenül hasznosak. Így a vállalkozásomat magam könyvelhetem, és optimalizálhatom az adózásomat (persze legális keretek között).

Válaszolni érdemben a kérdésedre nyilván úgy lehet ha tudjuk, milyen vállakozásban gondolkozol. Ha pénzügyi, gazdasági jellegű, akkor hasznos lesz ha megismered az alapvető gazdasági mechanizmusokat. Ha mondjuk asztalos akarsz lenni, akkor teljesen felesleges.

2012. márc. 15. 18:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Csak egy helyi pub van tervben, lehetőleg élőzenével, mivel örököltem egy ennek megfelelő helyet. Igaz, kis átalakításokra szorul, de ez nem témába vágó. :D Köszi neked is.
2012. márc. 15. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!