Skociaban hogyan lehet egyeni vallalkozo az emberbol?
Nem teljesen értem, hogy miért kell "Skóciában" egyéni vállalkozónak lenned. Mivel EU, így a magyar egyéni vállalkozói igazolványod is teljesen megfelelő, a magyar adószámod mellé az APEH-től meg kell igényelni az EU-s adószámod aktiválását (amely az adószámod első kötőjel előtti része és az elején a HU karakter lesz). Kb. ennyi a művelet, ezt térítésmentesen tudod megtenni.
Amennyiben külföldön dolgozol, és EU-s cégnek, akkor ha igazol EU-s adószámot, ÁFA-mentes számlát adsz (majd ő Skóciában önbevallásban leadózza), ha nincs EU-s adószáma, akkor olyan, mintha a szomszéd néninek dolgoztál volna.
Erről szól az Unió...
Koszi a valaszt.
Lehet, hogy nem irtam le egyertelmuen, hogy mar kint vagyok, alkalmazottkent dolgozom egy Skot cegnek, itt szeretnem kivaltani a vallakozoit, hogy ne kelljen hozza hazamennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!