Szeretnék beindítani egy vállalkozást a következő kérdésem lent található. Valakinek volna válasza?
Ráálltam én is egy kis vállalkozás beindítására. De ehhez is pénz kell érdeklődnék hogy nyerhetek-e úgy EU-s vagy bármilyen pályázatot hogy a vállalkozás még csak elméleti szinten létezik? És hogy tudom hogy lenne rá kereslet. (tehát a siker biztos)
Továbbá ha van ilyen pályázat ill.lehetőség nekem azt később vissza kell fizetnem?vagy valami?
És kérlek titeket csak komoly válaszokat adjatok!vagy olyan ember/emberek válaszoljon/válaszoljanak akiknek már van ilyen témában tapasztalatuk.
Tapasztalatom nincs, de azt tudom, hogy léteznek ilyen pályázatok, különfélék, az egyik kamatmentes vagy kedvező kamatozású hitelt ad, a másik vissza nem térítendő támogatást... léteznek kormányzati pályázatok, de különféle szervezetek, egyesületek is támogatják az induló vállalkozókat. Pályázatfigyelő oldalakon nézz utána, esetleg az önkormányzatnál.
És kezdd el kidolgozni a vállalkozás terveit, mert az tuti mindenhova kell. Tehát olyat ne írj, hogy "tudom hogy lenne rá kereslet", hanem bizonyítsd be, hogy lenne. Általában pénzügyi tervet meg ilyesmiket kérnek még hozzá, de ezeket az egyes pályázatok leírásában látni fogod.
Ha letettél valamit az asztalra, mondjuk egy egyetemesre ható termék egy ütős üzleti modellel, kivitelezési információkkal és olyan paraméterekkel mint mennyi fér egy raklapra, akkor találsz befektetőt aki 10x annyit is ad rá mint egy pályázat! Ha viszont még csak annyi van meg hogy vállalkozni szeretnél az a véres toroknál egy lépéssel kevesebb.
Üdv
Na mink úgy csináltuk (Szlovákia) hogy megkerestünk egy ilyen szakit, aki könyvelőnő is egyben, az állatól kezdve az EU támogatásig, szinte mindenből szerezhetsz jó pénzeket amit nem kell visszatéríteni csak kikötései vannak. pl 2 évig fusson a cég aktívan(tehát amint megkaptad a pénzt nem húzol el a p*csába)...
Projekteket mint nemzeti kissebbségekre rengeteg pénzt lehet felvenni, de mondom keress fel a közeledben szakit aki után mindig szaladhatsz ha kell pénz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!