Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Anyagi függetlenség 50M-val?

Anyagi függetlenség 50M-val?

Figyelt kérdés

Lehet ekkora összegből anyagi függetlenséget (kb. évi 10% nettó bevétel, inflációkövetően) elérni? Elsődleges szempont a biztonság, tőkegarancia.

Mibe fektetnétek? Elképzelésem:

-10% arany vagy chf számla

-30% hosszú lejáratú állampapír vagy akciós betétek

-30% ingatlan (lakáskiadás)

-30% valamilyen vállalkozásban üzlettárs, csendestárs

Az első 70%-kal max. évi nettó 7%-ot remélhetek, ez még mindig csak nominális hozam... Az utóbbi 30% (vállakozás) pedig termelhet mínuszt is...

Van olyan privátbank, ami ekkora tőkével is szóba áll velem és garantál 10% reálhozamot?

Vagy tegyem az egészet tisztán hosszúlejáratú állampapírokba, mert az kiszámíthatóbb,biztonságosabb?

2011. dec. 5. 10:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az állampapír hosszú lejáratú ugyan,de a mostani helyzetben nem biztos hogy kiszámítható és biztonságos.

Elég sűrűn fel kell függeszteni a vele való kereskedést.

2011. dec. 5. 11:03
 2/12 anonim ***** válasza:
53%
Vállalkozásba én egy fillért nem tennék. Ingatlanba esetleg ha jóval áron alul sikerül megvenni, de csak abba is akkor ha nincs ingatlanadó. (A legtöbb helyen van)
2011. dec. 5. 11:20
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Allampapirt a helyedben elfelejtenem, az ingatlant is,kiveve ha kulfoldben is gondolkodsz,de akkor meg nagyobb osszeget kell raforditanod. Sot hogy tovabb menjek jelenlegi helyzetben en mar a magyar bankokra se biznek ekkora osszeget. Es ezt nem csak en mondom,sok ismerosom helyzett at nagyobb osszeget, ki tudja mik lesznek meg itt...
2011. dec. 5. 11:45
 4/12 anonim ***** válasza:
25%

Menj külföldre. Ennyi pénzzel eszem ágában nem lenne itt maradni.

Tudom, nem a legjobb tanács, de akárhogy gondolkodom, itthonra nem tudok jó tanácsot adni.

2011. dec. 5. 11:51
 5/12 A kérdező kommentje:

Hagyjuk a külföldet, ezt az összeget pontosan ott kerestem/keresem meg nagyon nehéz és legális, adózott munkával, hosszú évek alatt. Épp azért szeretnék végre hazaköltözni, mert már igazán megérdemlem a pihenést, másrészt külföldön ezen összeg 20-szorosa kellene az anyagi függetlenséghez.. harmadrészt pedig szeretnék hazatérni hazámba, ugyanis én is csak a pénzt keresni jöttem el.

Szívesen veszek további ötleteket még!

2011. dec. 5. 17:09
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

azért csak óvatosan. Nem tudom melyik országban dolgoztál, de vannak esetek amikor a külföldi pénz után is adóznod kell, ergó itthon ne verd nagydobra szerintem.

a pénz egy részét én mindenképpen aranyba fektetném. nem is kifejezetten a befektetés miatt, inkább azért, hogy értékállóbb legyen. A valuta becsődölhet, de az arany elég nehezen, max akkor ha bebaxódna egy meteroit a földbe amiben több milliárd tonnányi arany van (ha több van belőle, akkor kevesebb lesz az értéke).

ingatlanba ne fektess, egyrészt karban kell tartani folyamatosan, és nem láthatod előre, hogy milyen értékcsökkentő események következnek be a közelben (természeti katasztrófa, emberi hibából akadó katasztrófa, vagy pl cigányok költöznek a szomszédba, bár ez majdnem belefér a természeti katasztrófák közé)

Persze ha villát veszel valahol, akkor még megérheti, az befektetés, de 50millából úgy ,h még sok másra is költesz, nem fog telleni.

a vállalkozás, az esetleg jó, de csak akkor ha értesz is hozzá, hogy ne fektessed hülyeségbe a pénzed, vagy ne csesszenek át.

Esetleg félretehetsz 5-7milliót befektetésekre, keresel fiatalokat akiknek világmegváltó ötleteik vannak és találkozol velük meghallgatod őket és befektetsz 1-2millát. Attól függ miről van szó. Internetes dolgok dolgokat "olcsóbban" össze lehet hozni. persze itt is fontos, h csak olyanba szállj be ami tuti meggyőző és biztos vagy benne, persze legyen szerződés stb stb..

így hirtelen ezek az észrevételeim.

2011. dec. 5. 18:44
 7/12 A kérdező kommentje:

Előző: köszönöm. Az országom a kettős adózást elkerülő egyezmény hatálya alatt van. Ha nem erre gondoltál, írnál több infót?

Tehát eddig a portfólió:

- 10% arany (nem több, mert az utóbbi időkben az árfolyamgörbe spekulációs alakot öltött, és önmagában nem jövedelemtermelő, jó esetben értékálló)

- 10-15% vállalkozás: kis meglévő, rég működő átvétele, vagy induló startup-okban többségi részesedéssel

- 20 % ingatlan (alkalmi vétel, lakás célú, jó helyen)

- 10 % akciós bankbetét

van még 40% ..

2011. dec. 5. 19:23
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt ennyi pénzről ne egy internetes oldalon szerzett vélemények alapján dönts. Keress meg egy befektetési tanácsadót akinek ez a foglalkozása, ő tud majd olyan befektetéseket ajánlani, ahol szinte kockázat nélkül kereshetsz ennél jóval több pénzt is.

Aranyba ilyenkor nincs értelme fektetni hosszú távra, mivel éppen egy aranyéhség tetőpontján vagyunk, a sz4r gazdasági világhelyzet miatt mindenki átrakta a pénztét aranyba, ezért felment az ára, ennél feljebb már nem sűrűn fog menni. Az meg nem biztos, hogy annyira értékőrző lenne most, mivel ha javulni fog a gazdasági helyzet és az aranyból másba fognak fektetni akkor lejjebb fog menni az ára, tehát veszíthetsz rajta. Állampapírba nem fektetnék. Ingatlan kiadás még talán jó ötlet lehet, ha mondjuk építesz egy kisebb üzletházat és kiadod az üzleteket. Kisebb vállalkozásokban meg megint csak nincs sok értelme gondolkodni, mivel sorra mennek csődbe csodás gazdasági állapotunk miatt.

Amúgy linkelek egy bankos lekötést, évi 7,5%-os forint betét, CiB banknál. Ez 3,2 millió forintot jelent egy évre a kamatadó után, tehát egész korrekt összeg és igazából kockázatmentes.

[link]

2011. dec. 8. 18:27
 9/12 anonim válasza:
0%
Szia! Írtam privát üzit! Üdv.Miki
2011. dec. 14. 20:47
 10/12 anonim ***** válasza:
25%
Az aranyat felejtsd el, nézd meg grafikonon hogy változott az ára. Az előző válság idején is 10x lett, aztán szépen visszaesett. Most ua a helyzet, mindenki aranytat vezs, nagy kereslet=magas ár. Amíg nem növelik meg az évente eladott mennyiséget, és az emberek nem kezdik eladogatni. Vegyél ingatlanokat, add bérbe. Állítólag a termőföldet is érdemes. Vagy tedd bele vállalkozásba, bár ami megy azt nem szokás eladni, ami új bomba ö9tlet az meg sokszor buktás lesz.. Főleg most. Ne itt keress válaszokat.
2012. máj. 31. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!