40 órás főállás mellett, ki lehet váltani a vállalkozói igazolványt?
Figyelt kérdés
Saját készítésű ruházatot szeretnék értékesíteni piacon főállásom mellett(végzettségem kereskedelmi érettségi).Milyen fizetési kötelezettségem lesz,ha kiváltom a vállalkozói igazolványt?Lehet alkalmazottam?
Elnézést,ha naív kérdést tettem volna fel,de nem vagyok jártas ezügyben.
Köszönöm a válaszokat!
2009. máj. 12. 00:53
1/3 anonim válasza:
Nincs vállalkozói igazolványom, egy ismerősöm váltotta ki, de nem említett ilyen korlátrol. Szerintem butaság is lenne ha valaki emiatt ne kaphatna, erkölcsi bizonyítvány kell hozzá meg egy cím ami alatt be vagy jegyezve mint vállalkozó. Leginkább ott tudják elmondani ahol ki akarod váltani...
2/3 anonim válasza:
Igen lehetsz főállás melletti egyéni vállalkozó. Ez akkor lehetséges, ha legalább heti 36 órás bejelentett főállásod van. Kötelező fix összegű járulékfizetési kötelezettséged nincs, csak a kivét után kell járulékot fizetni. A kiváltáshoz erkölcsi bizonyítván, vállalkozói igazolvány kell. Keress könyvelőt már az elején, hogy mindent előre megbeszéljetek. Alkalmazottad természetesen lehet, neki legalább a minimálbér után kell fizetned a járulékot, ha esetleg olyan alkalmazottad lesz aki szakmunkás (pl. varrónő) akkor a szakmai mininálbér után kell fizetni. Sok sikert!
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a jó kívánságot!
2009. máj. 12. 17:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!