Mi a teendő, ha egy nemzetközi cég termékeit szeretném forgalmazni?
Egy amerikai vállalat magyarországi képviseletét szeretném ellátni területi képviselőként, ami a cég termékeinek itteni forgalmazását, reklámozását, és támogatását foglalná magába. Hogyan érdemes elindulni ebben az esetben? Érdemes felvennem a kapcsolatot az anyacéggel? Mik a tapasztalataitok?
Előre is köszönök minden választ és tanácsot!
Konkrét ötletem nincsen, és nem is értek az ilyesmihez de....
Én mindenképpen egy alapos piackutatásba fognék, hogy egyáltalán van-e igény a termékekre.
Webshopos árusítás lenne, multis (cora, tesco, stb) vagy márkabolti.
Át kell gondolni mindent alaposan. Mivel műszaki cikkekről van szó a magyarországi szervizhálózatot is ki kell majd építeni.
Reklámozni kell majd.
Embereket kell foglalkoztatni - szerviz, ügyfélszolgálat, raktár.
Ha webshopos értékesítés lenne, akkor kell egy iroda, néhány fővel, akik adminisztrálnak, könyvelnek, postáznak, faxolnak, amolyan multifunkciós ügyfélszolgálat. Kell egy "webmester", aki karbantartja a holnapot( de szerintem ez áll akkor is, ha nem webbshopos lesz a dolog).
Ha márkaboltban gondolkozol, akkor is fennállnak az előbbiek, csak ugyebár kell melléjük néhány szakképzett eladó-pénztáros. Esetleg takarítószemélyzet.
Mondjuk nem írtad, hogy mégis milyen jellegű műszaki cikkekről lenne szó. Én már egy csomószor rendeltem webshopból mindenfélét, de nem látatlanban. Én szeretem megnézni előtte. Pl. a hűtőt megnéztük az egyik boltban, és jóval olcsóbban rendeltem meg neten. De egy sima mp4-es lejátszót "vakon" megrendelek akármikor.
Bocsi, lehet hogy nem ilyen jellegű válaszra számítottál, de nekem ezek jutottak eszembe elsőre, mint írtam nem értek az ilyen dolgokhoz, ezek csak a józan paraszti eszemből pattantak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!