Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a teendő, ha egy nemzetközi...

Mi a teendő, ha egy nemzetközi cég termékeit szeretném forgalmazni?

Figyelt kérdés

Egy amerikai vállalat magyarországi képviseletét szeretném ellátni területi képviselőként, ami a cég termékeinek itteni forgalmazását, reklámozását, és támogatását foglalná magába. Hogyan érdemes elindulni ebben az esetben? Érdemes felvennem a kapcsolatot az anyacéggel? Mik a tapasztalataitok?

Előre is köszönök minden választ és tanácsot!

2011. szept. 28. 21:30
 1/4 anonim válasza:
2011. szept. 28. 21:34
 2/4 A kérdező kommentje:
Műszaki termékekről van szó, nem Amway és egyéb piramisjátékokról. Saját vállalkozásban dolgoznék.
2011. szept. 28. 21:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét ötletem nincsen, és nem is értek az ilyesmihez de....

Én mindenképpen egy alapos piackutatásba fognék, hogy egyáltalán van-e igény a termékekre.

Webshopos árusítás lenne, multis (cora, tesco, stb) vagy márkabolti.

Át kell gondolni mindent alaposan. Mivel műszaki cikkekről van szó a magyarországi szervizhálózatot is ki kell majd építeni.

Reklámozni kell majd.

Embereket kell foglalkoztatni - szerviz, ügyfélszolgálat, raktár.

Ha webshopos értékesítés lenne, akkor kell egy iroda, néhány fővel, akik adminisztrálnak, könyvelnek, postáznak, faxolnak, amolyan multifunkciós ügyfélszolgálat. Kell egy "webmester", aki karbantartja a holnapot( de szerintem ez áll akkor is, ha nem webbshopos lesz a dolog).

Ha márkaboltban gondolkozol, akkor is fennállnak az előbbiek, csak ugyebár kell melléjük néhány szakképzett eladó-pénztáros. Esetleg takarítószemélyzet.

Mondjuk nem írtad, hogy mégis milyen jellegű műszaki cikkekről lenne szó. Én már egy csomószor rendeltem webshopból mindenfélét, de nem látatlanban. Én szeretem megnézni előtte. Pl. a hűtőt megnéztük az egyik boltban, és jóval olcsóbban rendeltem meg neten. De egy sima mp4-es lejátszót "vakon" megrendelek akármikor.

Bocsi, lehet hogy nem ilyen jellegű válaszra számítottál, de nekem ezek jutottak eszembe elsőre, mint írtam nem értek az ilyen dolgokhoz, ezek csak a józan paraszti eszemből pattantak ki.

2011. szept. 29. 13:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket mindkettőtöknek, és természetesen ment a zöld kéz is!
2011. okt. 2. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!