Miért akar sok ember vállalkozni?
Mert nem tudják, hogy mivel jár egy vállalkozás, és, hogy egy sikeres vállalkozásban mennyi munka és stressz van.
Csak azt látják, hogy XY vállalkozó, és jól megy neki.
Ennyit látnak, a mögötte lévő energiabefektetést nem.
Azért, mert alkalmazottként kigürized a szemedet és épphogy nem halsz éhen (már ha nem halsz éhen.. Viktorunk kivet még néhány adót és akkor már nem mi kapunk fizetést hanem még te fizetsz majd az államnak azért, mert dolgozhatsz...).
A baj ott kezdődik, mikor valaki olyan egyszerű, mint a faék, 0 gazdasági és üzleti alapismerettel rendelkezik és úgy általánosságban halvány gőze sincs róla, hogy miként kéne egy üzletet vezetni. Csak látja, hogy a 2 utcányira lakó kopasz kigyúrt security-s vállalkozó úrnak 7-es BMW-je van meg medencéje.
Aztán felveszi a hitelt (amiről azt hiszi ajándék), fogalma nincs róla mi az a befetetés, árukészlet, könyvvitel, ráadásul még fel sem mérte, hogy lenne-e arra a baromságra igény amit ő kitalált és jól be is csődöl 3 hónap alatt.
Ez a baj, nem a vállalkozás.
Én azért hoztam létre céget, mert egyre inkább macera volt, hogy a szolgáltatásaimról nem tudok számlát adni. A tevékenység volt meg előbb, később jött a számlaigény - így nem is vállaltam túl magam.
Viszont ennek ellenére elegem lett a vállalkozói életmódból, mert a bevétel kutya vacsorája, gyakorlatilag nincs szétválasztva a munkaidő a magánélettől, stb.
Úgyhogy kerestem magamnak egy alkalmazotti jogviszonyú állást és ezzel most jobban is keresek éves szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!