Kft-nél mi alapján lehet felosztani a tulajdonrészeket (a %-okat)? Csak a befizetett tőkék arányában lehet a tulajdonrészeket meghatározni? Az osztalékból való részesedés mindenképp a tulajdonrészek arányában történik-e?
Sajnos nem vagyok a jogot pontosan ismerő személy, ezért kérdezek. Olvastam több cikket/leírást az interneten arról, hogy mi a Kft. Ezekből összességében az jött le nekem, hogy egy tagnak nincs felelőssége "kifelé", viszont van tőkebefizetési kötelezettsége. Nem világos, hogy kizárólag a befizetett tőke arányában lehet a tulajdonrészeket "szétosztani", vagy létezhet-e olyan szerződés, ami fixen kiköti a tulajdonrészt. Továbbá ami nekem nem egyértelmű, hogy vajon az osztalék (bevételrészesedés) a tulajdonrésszel egyenlő arányú-e, vagy létezhet-e erre egyéni szerződés, mely kiköti a bevételből való részesedését a tag(ok)nak.
Kérlek Titeket, kedves válaszolók, jogi szöveget NE idézzetek, már napok óta azt olvasom, és nem igazodok rajtuk ki. Ezért írtam ide a kérdésemet, hogy "konyhanyelven" kapjak rá irányadó válasz(oka)t. Köszönöm mindenkinek a részletes és segítőkész válaszát! (a jelenlegi törvényekre alapozott válaszokat írjátok kérlek, ami mai napon, jelenleg hatályos jogszabályokra épít)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!