Kiskorú lehet Egyéni Vállalkozó?
15 éves fiú gyerek indíthat Fuvarozó vállalkozást, ha van rá pénze?
Ha lehet a Vállalkozás indítását is kérném leírni lépésről lépésre a válaszokban.
Nem lehet egyéni vállalkozó, aki korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen.
Cselekvőképes minden nagykorú, feltéve, hogy a cselekvőképességét a törvény nem korlátozza, vagy nem zárja ki. Hazánkban (valamint az Európai Unió többi államában és világszerte sok más országban) nagykorú az, aki a 18. életévét már betöltötte.
Korlátozottan cselekvőképes minden olyan személy, aki 14. életévét már betöltötte, de a 18. életévét még nem (azaz fiatalkorú), és nem cselekvőképtelen, továbbá az a nagykorú is, akit a bíróság cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá helyezett.
21:14 - A pénz megszerzése legyen az ő dolga.. (nem kell aggódni nem lopott semmit, és nem is fog..)
23:19 - Milyen módon lehet cégtulajdonos? Örökölhet céget, vagy magától alapíthat is?
23:21 - Alacsony bevételű Fuvarozó céget lehet Egyéni Vállalkozóként üzemeltetni. 1-2 teherautónál még ez is lehetséges, de többnél már nem, ennyit tudok.
Interneten találtam 1 olyat, hogy Diákvállalkozás.
Sajnos nem sokat írnak róla, de azt vettem ki ebből a kis szövegből, hogy úgyanúgy működhet, mint a normális vállalkozás, erről tudtok valamit?
01:09 - Az egyből látszik, hogy gyerekszobád nem volt, és kapásból 3 dolgot tudnák mondani amivel könnyen és gyorsan össze tudom szedni a pénzt..
Csak 1 kis ész kell hozzá, és 1 másik személy akinek van. ENNYI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!