Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kell-e bármilyen engedély...

Kell-e bármilyen engedély ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Egy egyszerű online "vállalkozást" szeretnék indítani, ahol egy terméket szeretnék árulni. A termék elektronikus formátumban lesz megvásárolható, számlát nem tudok biztosítani. Kelle nekem bármilyen papír, engedély hogy ezt elkezdhessem. Teljesen rejtve maradna a hollétem, személyes adatok stb, az oldal automatikusan működne. köszi
2011. aug. 18. 22:09
 1/4 anonim ***** válasza:

bizony kellene.

az egy másik kérdés, hogy elég sokan csinálják hasonló módon, de ha egy "jóakaród" beköp az apehnél, akkor nagy bukta van.

2011. aug. 18. 22:18
 2/4 A kérdező kommentje:
és valami segítség, hogy mire van akkor szükségem? hogy ne legyen kockázat
2011. aug. 18. 22:36
 3/4 anonim ***** válasza:

válalkozói engedélyt (akár egyéni, akár társas) csak nagykorú kaphat. szóval, ha még nem vagy az, akkor eleve el sem lehet indítani a folyamatot.

ha már nagykorú vagy, akkor el kell döntened, hogy egyéni, vagy társas (bt, kft) vállakozó akarsz- e lenni.

szerintem az eltervezett vállalkozásodra bőven megfelel az egyéni vállalkozói forma.

egyéni vállakozói azonosítót, ami gyakorlatilag az engedély is, az apehnál (most azt hiszem, nav a neve)lehet igényelni, a feltételeket az apeh honlapján megtalálod.

számíts arra, hogy erkölcsi is kell.

az engedélyt, ha megfelelsz a feltételeknek, automatikusan megadják, utána máris lehet tevékenykedni, de azt vedd figyelembe, hogy adó különböző jelentéseket a megfelelő időszakonként be kell nyújtani, valamint adófizetési kötelezettséged is lesz.

2011. aug. 18. 22:50
 4/4 anonim ***** válasza:

nem mellesleg egy webáruház működtetésének vannak alapvető feltételei

keress meg egy könyvelőt ;)

2011. aug. 19. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!