Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Nappali egyetem mellett meg...

Nappali egyetem mellett meg tudnék élni könyvelésből?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy szeretnék végre egyetemre menni, de a szak, amit kinéztem, csak nappalin van. Mivel nemsokára meglesz a mérlegképes könyvelői vizsgám, így kiválthatnám az egyéni vállalkozói igazolványt, és esetleg abból tudnám fizetni az albérletet és az iskola járulékos költségeit. (Mellékesen megjegyzem 2,5 éves masszív könyvelői tapasztalattal rendelkezem :)

Működhet ez a két dolog egymás mellett?

KB mennyi idő alatt tudnék összeszedni egy biztos ügyfélkört?

2011. aug. 17. 14:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
41%
TE aztán tudod drága utolsó. Aki nappalin tanul annak a járulékfizetés nem kötelező, tényleges kivét alapján keletkezik ha van, tehát igenis és olcsóbb mint egy normál vállalkozás. Ne dumálj bele ha lövésed sincs miről van szó.
2011. aug. 23. 11:55
 12/17 anonim ***** válasza:

Na! Konyvelo-Nagysag azt mondta, hogy meg olcsobb is...

Ugyhogy szerintem egy probat meger!

Donts okosan! Udv...

2011. aug. 23. 13:47
 13/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hozzászóló! A "Konyvelo-Nagysag"-ot egy icipicit (de tényleg csak annyira) sértőnek találtam, mivel hogy én is könyvelő vagyok.

Tisztában vagyok azzal is, hogy "olcsóbb" főiskola mellett az egyéni vállalkozás, ezért próbálkoznék ezzel és nem a diákmunkával.

A szorgalmammal nincs baj, tehát tudnék dolgozni, és akarok is. A válság sem zavar, mert én a válság elején álltam be a dolgozók sorába friss pályakezdőként (amikor voltak a legnagyobb elbocsátások). Mert dolgozni akartam.

Az én konkrét kérdésem arra irányult, hogy KÖNYVELÉSBŐL tudnék-e annyit összeszedni, hogy működjön a dolog. Ha ez nem megy, akkor majd megy másból, de a konkrét kérdésem erre irányult.

Kaptam olyan választ, hogy manapság nincs igény a szabályos könyvelésre, csak az adócsalásos/hanyag/olcsó változatra... Tudom, hogy vannak kivételek, de sajnos ez a ritkább fajta. Én pedig nem vagyok hajlandó adót csalni.

A biztos ügyfélkör is - mások tapasztalata alapján - ritkaságszámba megy.

Volt még olyan válasz is, hogy lehet, kicsinálna idegileg... Előfordulhat, de akkor legfeljebb halasztom az iskolát, amíg összeszedem a pénzt a továbbiakra.

Így arra a következtetésre jutottam, hogy ha sikerül a ritka fajta tisztességes ügyfeleket begyűjtenem, akkor akár még össze is jöhet. Adok magamnak kb. két évet arra, hogy ügyfélkört építsek, és utána mehet a menet, ha felvesznek az egyetemre/főiskolára.

Köszönöm a válaszokat! Szívesen fogadom a többit is! Még egy kérdésem lenne: hogyan, hol tudnék magamnak ügyfeleket szerezni, és milyen szempontok szerint szabjam meg a könyvelési díjat?

2011. aug. 23. 14:35
 14/17 anonim ***** válasza:

A Nagysag egyes szamban van. Ra is iranyult. Es valoban nem akartam simogatni.

Kb 2 eve a valsagban valamelyik forumon valaki azt irta egy masik forumozonak, hogyha most a valsagban nem lepsz, akkor kesobb miert lepnel?

Es ez bennem nagyon megmaradt. Hogy valoban! Mire varok en? En akkor mar vagy 2-3 eve ki akartam menni a csaladommal kulfoldre dolgozni. Es allitom ez a mondat volt az, ami elinditotta a dominokat. Szetkuldtem az oneletrajzokat, jott egy ajanlat, megpalyaztam, megkaptam es most 14 honapja itt vagyunk. Lakas/Iskola/Ovoda engedelyek, stb... Es igen elegge uttoro voltam. Nem mas vallan csungtem, hanem en jartam ki az utat. Egyaltalan nem bantam meg az akkori dontesemet.

Remelem, hogy 2 ev alatt sikerul egy ugyfelkort osszeszedned es akkor Te is tudsz suliba menni.

2011. aug. 23. 15:02
 15/17 A kérdező kommentje:

Gratulálok! :)

Annak idején én is elintéztem magamnak, hogy a középiskola utolsó két évét a németországi testvériskolában fejezzem be. Teljesen minden papír kész volt, ki volt töltve, megvolt a család is, akinél laktam volna. Már csak mindkét szülő aláírása hiányzott... És hiányzik a mai napig is... Sajnos visszafogtak... Pedig ott volt a lehetőség...

De sebaj! Lesz még lehetőségem, csak pénz és végzettség kell hozzá, ami hamarost meglesz :)

2011. aug. 24. 09:07
 16/17 anonim ***** válasza:
Ezek szerint én lennék a könyvelő nagyság... Hát köszönöm, bocsánat, hogy valakinek megint válaszolni mertem, de azt hiszem tényleg végleg feladom, csak a pofonokat kapom.
2011. aug. 24. 12:30
 17/17 A kérdező kommentje:

Én örültem a válasznak!!! Az interneten kapott "pofonokat" meg nem szabad figyelembe venni! Hadd mondják, ha nekik úgy jó! És itt most nem konkrétan a "könyvelő-nagyság"-oskodóra gondolok, hanem úgy általában. Mert ő is válaszolni akart, csak rosszul tudta a dolgot. De a jó szándék benne is megvolt. A megszólítás persze nem volt a legkedvesebb, de lehet, hogy neki nincsenek jó tapasztalatai a könyvelőkkel és talán bele sem gondolt abba, hogy megbánthat ezzel.

Szerintem továbbra is válaszolj a kérdésekre, mert jó ha szakember is hozzá szól a dolgokhoz :)

2011. aug. 25. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!