Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kft esetében mit lehet leírni...

Kft esetében mit lehet leírni az adóból?

Figyelt kérdés

Jövő hónapban egyszemélyes kft-t alapítok, ennek feltételeit és menetét ismerem, a tőke megvan hozzá.

Van főállásom, ezt mellette fogom csinálni.

Egy intézménnyel kötök megbízási szerződést fix órabérre, havi 200-250 órára. Otthoni 24 órás ügyeletet vállalok (idősgondozás), és az intézmény gazdaságisa ajánlotta figyelmembe az otthoni ügyelet előnyeit. Azt mondta, leírhatom az adóból az ügyelethez használt gépjárművem költségeit (az autót viszem a kft-be), és az ügyeleti napokra a rezsiköltségemet is.

Ez akkor most hogy van?

2011. júl. 8. 10:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Csak egy párat említenék:

A gépjármű költsége ( üzemanyag, biztosítás, súlyadó, javittatás). Ha netán kidől alólad akkor az új beszerzése vagy lizingelése. Ha minden igaz akkor forgalmi érték alapján amortizálhatod is. De ezt valaki erősítse meg vagy...

Ügyeleti elérhetőség miatt a telefon ( vétele, előfizetése, beszélgetés utáni költségek ).

Az otthoni tartózkodás miatt a lakás részben vagy egészben rezsi költségi, főleg ha az a kft székhelye.

Azt hiszem ezek a legnagyobb költségek amik szóbajöhetnek nálad.

A könyvelőd, remélhetően már van, pontosítani tudja.

2011. júl. 8. 11:01
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi, remélem itt vagy még.

Értem, de mégsem :-)

Egy ügyeletem tegyük fel 6.000.-, 27%-al számolva 1.620.- adó van utána. A napi üzemanyagom és rezsim ennél jóval több. Elképzelhetetlen számomra h többet írhatok le mint amennyit be kellene fizetnem...?!

Bocs, nem vagyok ebben még járatos.

2011. júl. 8. 11:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha jol tudom a gepkocsi ado:

1600 cm3 alatt 7.000 / ho

1600 cm3 folott 15.000 / ho

2011. júl. 8. 11:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Első lépés egy könyvelő megkeresése... Bár ez már egyre inkább ugy veszem észre hogy pusztába kiálltott szó...

Egyébként eleinte lehet több kiadásod, senki se fogja vitatni. Hiszen új cégnél még semmi se látszik előre. Később viszont,ha ez tartósan és valósan fenn áll, akkor hogy éri meg csinálnod?

2011. júl. 9. 23:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Valami nem tiszta: 6000FT/ügyelet a pénzed. Ez mit tartalmaz a megbízó részéről?

El tudom képzelni, hogy ez az összeg a rendelkezésre állási díj. Otthon "ücsörögsz" és hívható vagy bármikor az ügyeleti idő alatt. Ha ki kell menned akkor a kiszállási díj a helyszínre (benzin), az ott eltöltött idő óradíja a költség. Ha ez nem így van akkor alá vállaltál, de nagyon!

Amit viszont a harmadik írt szintén megfontolhatnád.

Valami hasonlót csinálok én is. Ügyeleti díj az órabér 30%-a, ha be kell mennem dolgozni akkor a napszaknak megfelelő óradíjra + pótlékokra kiegészül az az idő.

2011. júl. 10. 16:03
 6/6 A kérdező kommentje:

6000.-/24 óra ügyelet. Telefont kapok, ezenkívül semmi mást. Havi 4-5 alkalommal van kiszállás, 15 km-en belül, nem nagy távolságokról van szó.

Ez másodállás, nem ebből szeretnék meggazdagodni( nem is lehet,tudom), de jól jön egy kis plusz.

2011. júl. 14. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!