Bt végelszámolása esetén a kültag mire tarthat igényt, ha nem vett részt sem a cég tevékenyéségében sem a végelszámolási eljárásban? (azt végig akadályozta-még nem zárult le)
Szia! Ne hari de nekem zavaros ez a za egész. először is végelszámolást inditani KIZÁRÓLAG taggyülési határozattal lehet, melyen a kültag is ott kell legyen. A kültag pedig a bt eredményéből - eredménytartalékából - ha az pozitiv a társasági szerződés szerinti részre jogosult (általában a vagyoni betéttel arányos részre, de ettől eltérő esetek is lehetnek, tehát irányadó a társasági szerződés) .
Hogy érted hogy a kültag egymagát tartja tulajdonosnak? Ezt nem értem. Ez csak akkor lehetséges ha beltag jelezte hogy ki akar lépni, és a kültagnak ilyenkor záros határidőn belül kel legy másik tagot keresnie.
Hogy-hogy akadályozta a végelszámolást, ha a taggyülésen jóváhagyta???? Szóval kicsit zavaros nekem a kérdés....
Kriszta
Ezek szerint a cégbíróság rendelte el a végelszámolást. Van ilyen.
És ki a végelszámoló?
A kültag arra tarthat igényt - a tulajdoni hányadának megfelelő arányban -, amennyi a végelszámolás után a cégből marad, a kötelezettségek kifizetése után.
Hogy lépett ki a beltag? Eladta a részesedését, vagy hogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!