Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Piacozás használt ruhával...

Piacozás használt ruhával mehet feketén?

Figyelt kérdés
ha nem, akkor mik a kiskapuk?
2011. máj. 7. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Hat nem tudom mas piacokon mi a helyzet. Keleti orszagreszben elkuldtek nagymamamekat anno amikor hasznalt ruhakkal piacoztak.

Eleinte nem volt gond, csak aztan ahogy bejott az a hulye torveny utana.

Ozdon meg lattam kiszallni apehosokat ahogy egy csori oreg bacsit baszogatnak. Ok tudom h a munkajukat vegzik es ezert mondom azt h az allamot kepviselo szemelyeknek ajanlanek kozelebbi ismerkedesi lehetoseget egy paratlanujju patas nemesebbik szervevel.

Figyelmedbe ajanlom viszont a teszveszt es a vaterat! Ott nyari/teli es meret ill nem szerinti csomagokat letrehozva el tudod adni a cuccokat es sokan keresik oket! Apeh vagy mi van most nem tud ellenorizni nagyon.

2011. máj. 7. 19:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Jövedelem-szerző tevékenységet kizárólag vállalkozás formájában engedi a törvény.

:D Ettől kezdve feketén, max. sötétben, és el tudsz futni, ha jön az ellenőr.

2011. máj. 7. 19:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Az első válaszra reagálnék: vaterán, teszveszen épp, hogy van kockázat, mert ott minden eladásod regisztrálva van... ha úgy dönt a Hivatal (márpedig néha úgy dönt) akkor szúrópróbaszerűen lekéri pár eladó eladásainak listáját, és onnantól gázos a dolog...

A piacon meg ugye nem regisztrálják, mennyit adsz el :) Ha csak néha kimész, nem feltétlenül fülelnek le, de ha rendszeresen kijársz, akkor szinte elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb bele ne fuss egy "apekosba" Ha sok az ismerős a piacon, terjed a hír, hogy jönnek, de ez azért nem egy életbiztosítás :)

Én inkább azt javasolnám, ha van lehetőséged, hogy váltsd ki azt a vállalkozóit. Évi (azt hiszem) 5 millió alatt áfamentes vagy, persze, ha nincs főállásod, akkor bizony keményen kell a járulékokat is fizetni Magad után :(

"Kiskapu" esetleg az lehet, ha garantáltan ismerős, visszatérő vevőknek "elfelejted" megírni azt a nyugtát.

Nem elsősorban emiatt, de erősen ajánlott különböző módszerekkel visszacsalogatni azokat, akik egyszer már vásároltak Nálad :)

2011. máj. 8. 03:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Evi parszazezer vagy afamentes...

Az info egy olyan vaterastol van akinek rokona dolgozik az adott intezmenynel es o mondta h nem tudnak vele mit csinalni.

Egyebkent a 30 napnal regebbi adas-vetelt nem lehet megnezni...

Sajnalom h ilyen helyen elunk ahol az embernek trukkoznie kell h betevohoz jusson...

A multkoriban nezegettem egy kulfoldi oldalon az europai afakat es nalunk csak svajcban tobb vmi 1%-kal... Mintha itt olyan eletszinvonal lenne... Jah es amikor kulfoldiekkel beszelgettem a gazdadagi helyzetrol es megmutattam nekih h mennyi az afa a vonatjegyukben azt mondta a holgy h naluk mar vmi 8%-nal tuntetesek voltak.

Inkabb adozzak meg ok a lopott vagyonukat!!!! Hany papir at rokonon, mennyit tudna meselni ki fia borjahoz mennyi penz jutott...

2011. máj. 8. 10:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Most ugrott be:

"Ingó vagyontárgy értékesítéséből származó, évi 200.000.- Ft-ot meg nem haladó bevételt nem kell bevallani és nem kell megadózni"

Arra vigyázz, hogy egyszerre ne legyen nálad a piacon u.n. kereskedelmi mennyiség, vagy legalábbis ne legyen egyszerre kirakva sok. Akkor mondhatod, hogy a család kinőtt, megunt ruhái.

2011. máj. 8. 16:38
 6/6 anonim ***** válasza:

"Egyebkent a 30 napnal regebbi adas-vetelt nem lehet megnezni..."

Te nem tudod megnézni, de az nem jelenti azt, hogy nincs eltárolva. A Vatera ki tudja adni az adataidat, és kötelező is, ha azt a hatóság kéri. Erre voltak már példák, nézz utána neten, az érintettek beszámoltak róla...

2011. máj. 9. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!