Kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozó oep bejelentkező nyomtatványt hol lehet letölteni?
Itt a kérdésben nem arról a bejelentkezésről van szó, amikor valaki bejelentkezik mint járulékfizető, vagy bejelenti az alkalmazottját. Arra valóban a fent említett nyomtatvány szolgál. Erre nincs is szükségem, mivel kiegészítő tevékenységű leszek.
A kérdés tárgya az a bejelentkezés, amit az oep felé kell tenni, mint foglalkoztató (lehetséges foglalkoztató).
Miután a könyvelőmmel égen földön nem találtunk nyomtatványt felhívtuk az oep -et, akik postafordultával ígérték a nyomtatványt.
Tehát ez egy másik bejelentési kötelezettség, és továbbra is létezik.
Kedves Kérdező!
Az oep honlapján a kérdéses nyomtatvány még mindig fennvan, de már nem alkalmazandó! Valamikor anno ezt két példányban kellett beküldeni, amiből egyet visszakaptál érkeztetve, rajta a TB törzsszámoddal. Na majd most is beküldöd, az OEP meg cseszik neked visszaküldeni.
A könyvelődhöz gratulálok.
(Amúgy magam is az vagyok, önálló könyvelő céggel, immáron 15 éve.)
Igazából nem érheti kritika a könyvelőt, hisz az oep is azt a tájékoztatást adta, hogy az említett bejelentkezés szükséges és küldik a nyomtatványt.
Ha meg nem kell beküldeni akkor minek küldenek nyomtatványt?
Ezek szerint a gratuláció az oep -et illeti.
Sorry, ha próbálok jogszerűen eljárni, tudom az én hibám.
Pár éve ezeket még magam elintéztem amikor hasonló cipőben jártam, két óra alatt végigjártam minden hivatalt amit kellett, de most annyira megkönnyítik a vállalkozások helyzetét, hogy a hátsóm a földhöz verem örömömben.
Megvan a bejelentő lap.
Miután kézhez kaptam, a konkrét megnevezés alapján kerestem rá és meg is találtam:
www.magyarorszag.hu/ShowBinary/repo/root/mohu/allampolgar/dokumentumok/BEJELENTOLAPBV0501.doc
Az oep nálunk mindenesetre nem tud róla, hogy ezt eltörölték volna, az üres nyomtatványt meg is kaptam tőlük postán.
Kedves válaszadók!
A kérdéses nyomtatvány egyik példánya a tegnapi napon visszaérkezett hozzám az oep által aláírva, lepecsételve.
Innentől fogva gondoljon mindenki amit akar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!