Ikergyermekekkel vagyok gyesen (2,5 évesek). Egyéni vállalkozást szeretnék indítani. Jogosult leszek-e a dupla gyesre, ha vállalkozó leszek? Ma hívtam az Államkincstárt, és azt mondták, hogy igen, de szeretném ha ebben valaki (k) megerősítenének!
államkincstárnál jobban?
kit szeretnél, orbánvikort személyesen?
Nem kösz!!
Csak már jártam úgy, hogy 1 valamit szerettem volna megtudni, és ahány helyen APEH, OEP, könyvelő) megkérdeztem teljesen más választ kaptam.
Hát alapvetően ugye azt a hivatalt érdemes kérdezni, amelyik elbírálja a dolgot.
Hogyha mondjuk az APEH ügyintézőjétől érdeklődsz arról, hogy jogosult vagy-e TGYÁS-ra, akkor ne csodálkozz, ha hülyeséget kapsz válaszul. De akkor se, ha az OEP ügyintézőjét kérdezed arról, hogy jól töltötted-e ki az adóbevallásodat...
A gyes-t speciel az államkincstár folyósítja, úgyhogy autentikusabb választ nem nagyon kaphatsz, mint ott.
Tudtommal egyébként gyes mellett a gyerek egy éves kora után lehet kereső tevékenységet folytatni heti 36 órát meg nem haladó időtartamban, kivéve, ha a munkavégzés az otthonodban történik, mert akkor időkorlátozás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!