Fagyizót szeretnénk nyitni. A fagyi nem helyben készülne, mi csak árulnánk. Milyen végzettség szükséges?
már működött ott korábban egy fagyizó (igaz akkor helyben készült a fagyi csak aki csinálta nem akarja tovább és elmegy mi meg ehhez nem értünk ezért hozatnánk)
vannak cégek akik kifejezetten fagyi terjesztéssel foglalkoznak (pl: innen pest mellől viszik fagyasztókocsiban a balaton mellé sok helyre) nekünk csak egy háttérhűtő kell ahová estére berakjuk a fagyit. az antsztől nem félek, szerintem azzal nem lesz gond.
Nem tudom miért csinál az Ántsz ebből ekkora ügyet amikor a multiáruházakban meg garmadával árulják a jégkrémet a fagyasztókból és azokat is ugyanúgy szállítják.
Én nem is fagyizót, hanem jégkrémbüfét nyitnék a helyedben.
Csomagolt teasüteményt lehetne kapni jégkrémet meg hűtött gyümölcsleveket és akkor nincs ami alapján cirkuszolhatna a kcsg ANTSZ..
Persze úgy kell megcsinálni, hogy be lehessen ülni nyáron a melegben, kell légkondi is meg minden, gyerekeknek valami játszósarok, ilyesmi.
Éredklődj a lehetőségekről, használd a fantáziádat, és ne add fel könnyen.
semmiféleképpen nem fogjuk feladni köszi :)
mindenféleképpen főzött fagyit szeretnénk árulni. az antsz meg elmehet a búsba, de tuti nem fognak belekötni, mert nagyon sok helyen nem helyben készül a fagyi hanem hozatják és azok is megkapták valahogy az engedélyt.
légkondi van. beülősre meg nem nagyon lehet (asszem max 5 szék) mert akkor kell vendég wc, azt meg nem tudunk biztosítani mert kicsi a hely. lesz internet sarok, meg gyereksarok, kiülös terasz, hétvégén mini ugrálóvár a gyerekeknek ...stb szóval fantázia van itt csak el kéne már indítani :) és amúgy én is arra gyanakszom, hogy ha nem helyben készül fagyi, hanem csak eladom akkor elég a sima kereskedelmi végzettség az engedélyhez, az eladáshoz meg talán nem kell semmi.
Az első válaszoló vagyok. Persze én is szurkolok, hogy összejöjjön és egyetértek azokkal, akik "valahova" elküldenék az ANTSZ-t, de ...
2009. őszén változott a jogszabály, mely szerint nem kötelező a szakképzett alkalmazott a: ruházati üzletekben, könyv, papír, virágüzlet (?). A többinél viszont még megkövetelik.
Szerintem a sima vendéglátós, felszolgáló elegendő. Csak arra kell vigyázni, hogy a nyitva-tartási idő alatt minden órában legyen ott egy ilyen végzettségű valaki.
Egyik ügyfelemet (könyvelő vagyok) a Fogyasztóvédelem büntette meg, mert az éppen műszakban levő alkalmazottnak nem volt (csak a vállalkozónak) meg a szakképesítése. A büntetést azzal indokolták, hogy azokban az órákban nem volt biztosítva a vásárlók "szakszerű" kiszolgálása. Bünti 70 ezer Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!