Megéri nekem az egyéni vállalkozóit kiváltani?
Én azt nem tudom, hogy mit kell "állni" egy vállalkozóinál?
Tök ingyen van, bejelented, aztán onnantól vállalkozó vagy. Kivéve, ha igazolványt is kérsz hozzá, de ez meg nem feltétel.
Ha a fizetendő járulékaidat is állnák, na az lenne kegy tőlük, de akkor már inkább vennének fel alkalmazottnak. De azt persze nem, hehe.
A vállalkozói kiváltása ingyenes. (már itt vetítenek)
A bruttó 200ezer nem bér lenne, hanem számla ellenében történő kifizetés (neked erről kell számlát adnod)
A járulékokat minden hónapban legalább a minimálbér után meg kell fizetned (78ezer Ft után 17,5% és 27%)
Az SzJAt a tényleges jövedelemkivét után (a jövedelemkivét szorozva 1,27-tel és ennek a 16%-a); mivel nem alkalmazottként kapod ezt a pénzt, adójóváírást nem vehetsz igénybe utánna.
Ha a bevételed és a jövedelemkivéted + járulékok közötti különbséget nem tudod mind költségelni, akkor a különbözet után is meg kell fizetned a járulékokat és az SzJA-t.
Mint egyéni vállalkozó helyi adókat is kell fizetned, aminek a mértéke önkormányzatonként változó.
A bruttó 200ezerre se vegyél mérget, mert nem kapnál állandóan ennyit, max az elején (beetetésnek), azután a megkötött szerződések alapján fizetnének.
Amúgy pedig egyre több ügyfél inkább neten köt biztosítást, mert így kevesebb a fizetendő biztosítási díj (részint mert nincs benne ügynöki jutalék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!