Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehet olyan vállalkozást...

Lehet olyan vállalkozást indítani nulla forintból, ami nem internetes?

Figyelt kérdés
Esetleg maximum 10-100.000 forintból. Ha van olyan, akinek sikerült, kérem ossza meg velem/velünk! Köszönöm
2011. febr. 3. 00:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:12 Ne forgasd ki a szavaimat!Az pont úgy jó,ahogy leírtam!

2011. febr. 4. 14:57
 12/19 anonim ***** válasza:

Bocsi! A 18.12-nek igaza van. 2007. júl. 1-től bújtatott foglalkoztatásnak nevezi és tiltja az apeh a vállalkozói igazolványra való kifizetést, amennyiben a megrendelő biztosítja a munkaeszközöket, meghatározza a kötelező munkaidőt stb. Ez gyakorlatilag az adó- és tb. járulék fizetésének csökkentése, ill. kikerülése.

Kb. havi 50 ezer Ft befizetési kötelezettsége van annak a vállalkozónak, akinek nincs mellette napi 8 órás munkaviszonya, illetve nem nyugdíjas. Tehát, amennyiben valaki kiváltja a vállalkozói igazolványt, az attól kezdve minimum ennyi adó és járulék havonkénti befizetésére kötelezett. Az apeh nem kérdezi, hogy volt-e bevétele, és be tudja-e a vállalkozó fizetni.

Nagyon meggondolandó úgy a vállalkozói igazolványt kiváltani, hogy nem vagyunk biztosak abban, hogy a tervezett üzlet hoz-e havi 50 ezret az apeh-nak + még valamennyit nekünk.

2011. febr. 5. 20:20
 13/19 anonim ***** válasza:

Ne keverjük a fogalmakat. A vállalkozói igazolvány kiváltása már nem feltétele a vállalkozói tevékenység folytatásának.

Azzal, hogy valakit regisztrálnak vállalkozóként, onnantól ő vállalkozó. Semmilyen igazolványra nincs szükség ehhez, elektronikusan van nyilvántartva.

Vállalkozói igazolványt ki lehet váltani 10ezer forintért, de ez nem feltétel.

2011. febr. 5. 20:26
 14/19 A kérdező kommentje:
Ha 8 órás munkaviszony mellett vállalkozik az ember, akkor havonta mennyi adót és járulékot kellene fizetnie?
2011. febr. 6. 01:40
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha munkaviszonyod meghaladja a heti 36 órát, vagy nappali tagozatos tanuló vagy, akkor csak a bevételed után kell fizetni a járulékokat.

Tehát ha nincs bevételed, nem fizetsz. (csak a könyvelőnek)

2011. febr. 6. 17:19
 16/19 A kérdező kommentje:
Ha csak a bevétel után kell járulékot fizetni, akkor jelenleg ez hány százaléka a bevételnek?
2011. febr. 7. 16:52
 17/19 anonim ***** válasza:
25 vagy 18, attól függ, hogy a terméked melyik ÁFA kulcsba tartozik. Tehát csak áfát kell fizetned, plusz a könyvelő.
2011. febr. 7. 18:01
 18/19 anonim ***** válasza:

17:19-es vagyok, 18:01-sel nem értek egyet.

Az ÁFA az egy dolog, a járulék az még egy dolog...

Az áfa az eladott termékek értékének 25, esetleg 18%-a, de ezzel lehet játszani, nem úgy csapódik le mint a járulékok.

Amit te kérdeztél, a járulékok, jelenleg a profit 27%-t teszik ki.(24% a nyugdíj, 3% az egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék) Ezeket a nyereséged után, de minimum a minimálbér után fizeted. Ha van heti 36 órás munkaviszonyod, akkor csak a nyereség után.

2011. febr. 7. 22:44
 19/19 anonim válasza:

Én tudok egyet, ez MLM viszont nem akármilyen, és nem akármilyen lehetőségekkel és kifizetéssel. Persze tudom mindenki ezt mondja. Egy "hagyományosba" én sem léptem volna be, mert irtózom tőlük, viszont ez megtetszett. Igazából ennek is csak egy titka van: dolgozni kell ezt sokan nem szűrik le az ilyen munkákból, mert mindenkit nagy pénzekkel hitegetnek. Sokan belépnek a rendszerbe és nem csinálnak semmit, na úgy biztosan nem működik egyetlen MLM munka sem.

Előnyei egy sima válallakozáshoz képest:

-40000 Ft-ból elindítható

-Nem megy csődbe, így nincs kockázat

-Többet lehet vele keresni(ha dolgozol)

-Családtagokanak ismerősöknek lehet munkát adni, miközben, nem lesz kevesebb a pénzed

Én ezért fogtam bele ebbe, elfedeztem benne a csodás lehetőséget.

2011. febr. 26. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!