Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Melyik arany féle értékesebb?

Melyik arany féle értékesebb?

Figyelt kérdés

Jobb aranyrúdat venni, vagy inkább valami ékszert?

Vagy mit vegyek, hogy ne veszitsem el a pénzem, akarok valami értékeset venni, hogy ne fölöslegesen dolgozak

2011. jan. 19. 00:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Ok. A rúd drágább mint az ékszer.

A dolgok a karátszámtól függnek, a rúdnak több, és többet ér, de a több karátosak, könynebben kopnak( bár gondolom a rúdat nem cipeled).

Amúgy fektesd be. de ne aranyba, hanem kamatoztasd vlaahogy bankban

2011. jan. 19. 00:41
 2/5 A kérdező kommentje:

értem, gondoltam lehet esztétikai értéke is van a ékszernek :P

igen, de épp azért akarok inkáb aranyt, mert váltság van, és szerintem mindgyárt összedöl az egész, akkor legalább legyen valamim

2011. jan. 19. 01:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs már válság... egyébként a Feine Gold 99.999%-os a legjobb, nekem is van ilyenben pénzem. Persze volt amibe kevesebbet fektettem és jóval többet hozott, az arany értékmegőrzésre jó.
2011. jan. 19. 01:30
 4/5 anonim ***** válasza:
De jó nektek...de ez komoly.
2011. jan. 19. 02:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Ékszerbe ne fektess! Azért mert azt csakis törtaranyként tudod eladni ékszerésznek! (kivéve, ha valami több százmilkás EGYEDI darab...)

És igenis megéri aranyba fektetni. Arra nem hatnak a piaci válságok, stabil az értéke. Általános példa, hogy egy unciából 1920ban kijött egy szép férfi zakó, ugyanúgy egy unciából ma is kikerül egy szép zakó!

Ráadásul nincs rajta áfa, és ha eu standard aranyat vásárolsz, azt szinte az egész világ tőzsdéin értékesíteni tudod.

2011. jan. 19. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!