Ha tanulói jogviszony mellett indítok egyéni vállalkozást mennyi járulékot kell fizetnem?
Nappali tagozatos jogviszony mellett semmit, csak az esetleges tényleges kivét után, ezt a váll nyereséged függvényében a könyvelő tudja megmondani.
Ha nem nappalis vagy, akkor sajnos főállásúnak minősülsz, és beáll a járulékfizetés legalább a minimálbér után...
Amit biztosan fizetned kell az az Egészségügyi hozzájárulás havi 2000Ft. Az iparűzési adó, ez területenként változik. Nekem később vissza adták, pontosan nem tudom, hogy miért csak jött egy papír, hogy túlfizetésem van. :) Ezeket minden esetben fizetned kell ha főiskolás vagy ha nem.
Én úgy csinálom, hogy beiratkoztam egy olcsó főiskolára nappalira (órákra persze nem járok. :) ) ez így kb havi 22.000Ft évi 270e most. Ha minden járulékot befizetnék akkor több lenne, mint havi 40e.
Szóval lehet számolni. :) 270e vs kb 500e
Amíg fizeted a tandíjat addig nem rúgnak ki. :)
Van hallgatói jogviszonyod ami még más előnyökkel is jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!