Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan osztozzunk a hasznon?...

Hogyan osztozzunk a hasznon? Hogyan szokás?

Figyelt kérdés
Szeretnék beindítani egy vállalkozást, de nincs rá pénzem, ellenben van egy ismerősöm akinek van és szeretne is belekezdeni valamibe, de úgy hogy ő csak pénzt ad bele és mást nem, tehát minden mást én intéznék (vendéglátás területén egyébként)! Hogyan osztozzunk a hasznon, mit szoktak ilyenkor csinálni? 50-50? Neki ez gyakorlatilag passzív jövedelem lenne,3-4 millió forintot adna bele!
2010. dec. 27. 14:21
 1/7 anonim ***** válasza:
megállapodás alapján.
2010. dec. 27. 14:38
 2/7 A kérdező kommentje:
az oké odáig, de mégis mit vessek fel neki ha odakerül a sor? nyílván mindenki a saját hasznára törekszik
2010. dec. 27. 14:46
 3/7 anonim ***** válasza:
A beadott pénze a bankoknál ilyen-olyan százalékot kamatozik. Az tuti megvan kockázat nélkül. Neked ennél többet kell ajánlani, mert Ő kockáztat, rossz esetben azt, hogy még az alaptőkéjét se kapja vissza.
2010. dec. 27. 15:01
 4/7 anonim ***** válasza:

És annál pedig kevesebbet kell ajánlanod, mint ami a banki hiteled törlesztése lenne. Vagy legalábbis ezt kell mondanod az ismerősödnek.

Amúgy ha az én pénzemről lenne szó, csak úgy adnám oda neked, ha már legalább két hasonló üzletet sikerre vittél.

2010. dec. 27. 18:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Két apró kérdés:

1/ Mi a biztosíték a te részedről arra, hogy nem viszed csődbe az egészet??

2/ Hogyan osztoztok a veszteségen?

2010. dec. 28. 00:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha válaszolhatok a kérdező helyett:

1: biztosíték nincs, ez kockázati tőkebefektetés, ezért a "biztos" kamatnál többet vár a befektető;

2: úgy, hogy ő az idejét, a másik pedig a pénzét veszti el.

2010. dec. 28. 06:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a helyettem válaszolónak is:) azért bízom a sikerben mert rengeteg ötletem van illetve egy olyan dologba fognék bele a vendéglátás területén ami a városomban még nincs, legalábbis normális minőségben nincs (nagyváros, 120ezernél többen lakják)
2010. dec. 28. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!