Ha lenne mondjuk 6 millió Ftotok mibe tennétek a kettő közül: lekötni valahol hogy kamtozzon v kislakásba amit bérbeadtok (úgy több jön be ha jól tudom)? Nekem nincs ennyim persze, de nálam most csak ez a kettő jöhetne szóba.20/f
Kislakásba NEM!!
Évek óta albérlő vagyok, eléggé képben vagyok az albérletes dolgokkal, azt hiszem. Több lakásban is éltem már, különféle módokon.
Annyi kiadás van egy ilyen lakással kapcsolatban, hogy egyszerűen nem éri meg belefektetni a pénzt. Amortizálódik, időnként fel kell újítani, beázás, végszámla, sok kis apróság van.
Az elmúlt három hónapban a főbérlőnk 100 ezret költött a lakásra, amiben lakunk. Ami nem lenne baj, de összesen kapott 150 ezer bérleti díjat. Ha rászámolod a 25%-os adót (37500), kiderül, hogy tisztán ez alatt a negyed év alatt alig 10 ezret keresett a lakáson.
Persze nem minden negyed év ilyen, de összességében az albérlet csak a bérlőnek jó üzlet, a bérbeadónak egyáltalán nem az!
Ellenben ha lekötöd a pénzed olyan helyen, ahol mondjuk 10%-ot kamatozik, az évi 600 ezer bevétel. Utánajárás, kockázatvállalás nélkül. Egyszerűen jobban megéri.
Pedig az ingatlan éri meg a legjobban! 2012-re mondják, hogy az ingatlan árak újra növekedni fognak. Ha meg egyszer bevezetik az eurót akkor dupla annyit fog érni az ingatlanod. Tehát addig amíg nem érdemes eladni addig lehet ki kéne adnod. A lelakás veszélyétől szerintem nem kell tartani. Mert egy 6 milliós lakás alapból puttó.. Tehát a lelakás veszélye nem fenyegeti mert már olyan... de esetleg biz meg egy ingatlanközvetítőt, hogy ők találjanak megfelelő bérlőket és kérjél előre 3 hónap kauciót. Általában ha előre kéri az ember a lovét és kitudja fizetni az illető akkor az esetek többségében az ilyen bérlők nem "köcsögösködnek".
A banki kamatok szerintem rakás szarok, nem érdemes betenni. Nincs olyan magyar bank ami fixen 10%-os kamatot adna évente a pénzedre. az 1-2% meg szart sem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!