Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Követelhet a bérbeadó részesed...

Követelhet a bérbeadó részesedést a sörözőhöz tartozó fagylaltozó bevételéből?

Figyelt kérdés
2010. nov. 11. 07:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Attól függ, kinek és milyen feltételekkel adta bérbe az ingatlanát. Elvileg ez benne van a szerződésben, hogy ki, milyen célra és mennyiért bérel egy ingatlant. Az is, hogy a bérlő esetlegesen tobábbadhatja-e a bérleti jogot.
2010. nov. 11. 07:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, ha benne van a szerződésben.
2010. nov. 11. 10:35
 3/4 anonim ***** válasza:
88%
Már miért kellene követelnie? Azért van a bérleti díj, amit fizetsz, és onnantól kezdve kuss van. Nagyon sok bérbeadó így próbál meg többlet pénzhez jutni, hogy ezt azt követel. Ha nincs benne a szerződéseben akk nem követelhet. Nekem jó néhány bérleményem van ahol kávézó és étterem működik, mindegyik szerződésében benne van feketén-fehéren hogy a "bérbeadó semmilyen %-os részesedést, illetve ingyen fogyasztás nem kaphat". Aki ilyennel próbálkozik egyre többet és többet kér majd, nem szabad bele menni. Volt már dolgom ilyen bérbeadóval, de én kerek-perec megmondtam hogy milyen feltételekkel maradok a bérleményben, ha nem tetszik viszem a fejlesztést máshova. Nekem megmarad a vendégkör és bevétel, neki ki esik az állandó bérleti díj. Manapság amikor egymás után vannak kiadatlan üzlethelyiségek, nem hinném hogy nagyon ugrálna. A bevételért ti dolgoztok meg, semmi köze sincs hozzá, fizeted a bérleti díjat és kész. De hosszútávon a legjobb, ha szerződésben rögzítitek.. a dolgokat "Szó elszáll, írás megmarad"
2010. nov. 11. 14:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak akkor, ha erre a bérbeadó szerződésben jogot formál és azt a bérlő aláírásával elfogadja. Azt viszont megteheti a bérbeadó, hogy megtilt minden olyan más tevékenységet, ami nem szerepel a szerződésben. Így ha nem fizetsz, hivatkozhat arra, hogy a fagyi nem volt benne a bérleti szerződésbe. Ha teljesen világos jogi helyzetet akarasz teremteni, kiegészítitek a bérleti szerződést.
2010. nov. 16. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!