35 millióból hogyan tudnék megélni?
Pár hónapon belül kapok 35 millió forintot.
Nagyon sokat agyaltam rajta, hogy hogyan tudnám ebből megalapozni a jövőmet. Nem feltétlenül a meggazdagodás a célom, hanem a függetlenség és hogy valamivel magasabb színvonalon éljek.
A környéken tudnék venni panelt, hogy aztán kiadjam, de az csak 140-150 ezret hozna a házhoz, ami persze nem volna rossz, de attól nekem még ugyanúgy be kell mennem a gyárba minden áldott reggel, amivel együtt csak 400 ezer folyna be havonta és még a bérlőkkel is vacakolni kellene szabadidőmben.
Akárhova tenném be a pénzemet, nem kamatozna valami sokat. A környéken már kb minden van, telített a piac. Azért becsődölni sem szeretnék, mert annál még a bérlemény, mint plusz bevétel is jobb.
Az is megfordult a fejemben, hogy egy már jólmenő vállalkozásba betársulnék, hogy bővülhessen, stb, de ennek is magas a kockázata, szerintem.
Érteni nem igazán értek semmihez, sajnos, de mindenáron fejlődni szeretnék. Úgy érzem, tudnék is, de ehhez jókor kellene jó helyen lennem, megfelelő társaságban.
Mit tudnék kezdeni ezzel az összeggel?
Ha jól értem, a mostani gyári fizetés 250 ezer körül van. Ehhez képest nem rossz az a 150 ezer plusz jövedelem lakáskiadásból.
Szerintem jó ötlet a panel vásárlás és kiadás, főleg ha meg tudsz élni ideiglenesen 150 ezerből, vagy legfeljebb némi tartalékot felélve picit többől. Így lehetőség nyílik szakmatanulásra, esetleg felsőoktatásra, hogy pár éven belül már jobban fizető állás is elérhető legyen.
És a végén megmarad a lakás is. :)
Nem tudom, melyik az a környék, és milyen árak vannak, de ha lakásban gondolkodsz, érdemes meggondolni, hogy egy hitellel tudsz-e venni egy másikat is, és akkor két lakást is ki tudsz adni bérbe. Fedezetnek be tudod vonni a másik lakást is. A törlesztőt meg fizeti majd a bérlő.
Ettől függetlenül kell majd dolgozni, de lehet hogy később már nyugisabb lesz.
Vannak olyan ingatlanosok, vállakozások, akik akár a kiadást is intézik helyetted, ennek is érdemes utánanézni.
"Pár hónapon belül kapok 35 millió forintot."
Ezt hogyan kell elképzelni? Készpénzt kapsz, vagy ilyen értékű ingatlant?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!