Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Másodállásként asztalos...

Másodállásként asztalos egyéni vállalkozás indítása?

Figyelt kérdés

Munkám mellett el szeretnék kezdeni másodállásban, egyéni vállalkozóként asztalosként tevékenykedni. Főként tömörfából gyártanék egyedi megrendelésre bútorokat, dísztárgyakat, épületasztalosi termékeket, valamint bútorlapból szekrényeket.

Asztalos végzettségem van, saját mühelyem nincs.

Úgy tudom, tömörfából gyártás miatt műhely bérlése szükséges. Milyen feltételeknek kell megfelelnie a műhylenek, hol kell elhelyekzednie, illetve milyen egyéb állandó kiadásokkal kell számolnom?

tegnapelőtt 19:39
1 2 3
 21/24 krwkco ***** válasza:

"Lehet otthoni műhely is?"

Én -nagyon régen- voltam egy asztalosnál deszkát gyalultatni. Mindenféle komoly, ősöreg gépe volt délbudán, Budatétényben a saját házában. Úgy kell elképzelni a helyet, mint egy kisvárosi főutcát, ahol egymás mellett állnak az összeérő házak.

Szóval nem kizárt, hogy ez most sincs tiltva. A helyi szabályokról az önkormányzatot kellene megkérdezned.

tegnap 08:06
 22/24 anonim ***** válasza:
Mindenki nevében elnézést kérek, hogy próbáltunk segíteni...
tegnap 09:19
 23/24 anonim ***** válasza:
A helyi önkormányzat jegyzőjéhez fordulhatsz felvilágosításért!
tegnap 11:04
 24/24 anonim ***** válasza:

Saját műhely az azért necces, mert ha a házadban lesz a műhely, onnantól ipari áramot fizetsz minden fogyasztásra, A-Z-ig, természetesen még azt is, amin a kisgyereked a mesét nézi kőkemény ipari áram árral lesz leszámolva.

Összes adó, járulék... Gépek...

Utána kell járni nagyon, hogy megéri-e másodállásban még pár órát bohóckodni pihenés helyett, és költségileg kiadja-e a dolog.

tegnap 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!