Autókozmetika engedélyek?
Sziasztok!
Autókozmetikával szeretnék foglalkozni.
Voltam tanfolyamon nagyjából egy éve, azóta sok barátom autóján túl vagyok már és szeretném üzletszerűen csinálni, viszont annyi mindent olvastam erről a részéről, hogy már teljesen elvesztem.
Első sorban polírozásról lenne szó, de szeretném, ha hivatalosan végezhetnék mosást is.
Erre milyen megoldások vannak?
Első körben hallottam olyat, hogy az adott település polgármestere határozza meg, hogy lehet-e autót mosni a településen, ha igen akkor milyen feltételekkel.
Milyen tevékenységi korok lennének ezekre? Egyet találtam, de ugye az engedély köteles.
Elvileg kötelező lenne az ülepítő rendszer, telephely engedély, stb, egyéni vállalkozóként ezeket ki lehet valahogyan kerülni legálisan?
Legutolsó esetben lenne egy barátom aki önkiszolgáló autómosó tulaj, tőle kapnék papírt, hogy én ezeknek az autóknak a mosását ott végzem, mert természetesen nála van ülepítő rendszer. Akkor ezzel a papírral és egy ügyvéddel gond nélkül kiváltható a 452006-os tevékenységi kör? A polgármestert ha felkeresem, akkor konkrétan mit kellene tőle kérnem? Elmondom, hogy kit és hogyan szeretnék csinálni, ez oké, de miről kellene tőle papírt kapnom? Vagy ez a típusú engedély csak a mobil autókozmetikusoknak jó akik nem telephelyen dolgoznak? Vagy egyéni vállalkozóként nem vagyok köteles ehhez telephelyet bejelenteni?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!