Sok ismert embernek van saját üdítő márkája, kíváncsi vagyok mennyibe kerülne nekem? Ha esetleg én is szeretnék piacra dobni egyet.
Az "ismert" embereknek már megvan az alap, amire építkeznek s az ital csak egy plusz termék az énmárkájuk mellett.
Ha noname emberként csinálsz ilyet, semmi marketinggel az egyenlő a csőddel.
A sok ismert (értsd influenszer, nevezd csak nevén őket) emberkének két módon van saját üdítőjük/sörök/gyorséttermi menüjük:
- A gyártó megkeresi őket mennyiért használhatják a nevüket italhoz, gyorséttermi menühöz stb. Ez a gyakoribb, de ehhez már "névnek" kell lenni. Itt amúgy megint két formula van: az influenszer beleszólhat-e a végtermékbe, vagy nem.
- Ritkább esetben az influenszer szeretne valamit és ő keresi meg a cégeket, tehát bérgyártásba kezd. Ez azért ritkább, mert itt már az influenszernek is költsége keletkezik.
Hogy konrétan az üdítő mennyibe kerülne jó kérdés. Függ attól, hogy saját receptúrát akarsz, vagy nem izgat mi van a dobozban, csak a te címkéd legyen rajta (aztán az is költség, ha ő tervezi a címkét, nem te adod). Ha saját receptet dolgozol ki a bérgyártó céggel akkor pedig milyen alapanyagok, mennyit gyártatsz, milyen űrtalommal stb. Szóval így megmondhatatlan
"kíváncsi vagyok mennyibe kerülne nekem? Ha esetleg én is szeretnék piacra dobni egyet."
Sokba. Mert nincs semmi ok, hogy a Te üdítődet vegyék meg.
De van egy viszonylag olcsóbb megoldás: Veszel egy kólát. Átragasztod a címkéjét. Bérelsz egy helikoptert és megkéred a pilótát, hogy repüljön egy piac fölé. És az üdítődet a "piacra dobod". Csak vigyázz, hogy ne találj el senkit, mert az plusz költség.
Kb. ennyire komoly az üzleti elképzelésed. :-)
Gyors matek: legyen egy 0,33-as üdítő költsége dobozonként csak 100 Ft+ÁFA a megrendelőnek (doboz+címke nyomása+az üdítő maga).
Üdítős szinten a legkisebb rendelhető mennyiség, amit találtam 150.000 db. Tehát 15 millió+ÁFA, az neked 19.050.000 Ft.
De ha kihozzák 50 Ft-ből darabját, akkor is 7,5 millió+ÁFA (br. 9,525 millió Ft)
És ebbe még nincs sales (értsd pl egy webshop üzemeltetése), marketing/hirdetési és szállítási költség. Nem heccből van, hogy egy ilyen "híresség üdítő" br. 500-700 Ft/db a végére...
Vagy a másik opció úgy gyártasz, mint a Coca-Cola és naponta 1,8 milliárd üveget palackozol, a saját gyáradban és akkor letudod faragni br. 300 Ft/dobozra az árat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!