Vállalkozás több tevékenységi körrel?
Feleségemmel mindketten vállalkozók vagyunk. Gondolkodtunk BT alapításán is, de az sokkal több adminisztráció, a tevékenységhez szükséges végzettség miatt sem egyszerű, szóval maradt a két külön vállalkozás, adóval is jobban jövünk ki két átalányadóval.
Javaslom egy JÓ könyvelővel beszéljétek át!
Szerintem érdemes megpróbálok először mindkettőtöknek egyéni vállalkozókent cég alapítás nélkül. Amiért én ezt gondolom: - Szépségiparban még mindig a KATA a legkedvezőbb adózási forma. Mivel ott ugye csak magánszemélyeknek értékesít és ez lenne a főállása is. Így ezzel nem is lenne probléma.
- Te esetedben a Kata nem jöhet szóba, mivel van főállásod. Átalányadó vagy Vszja. Itt sok infót megtalálsz és a Nav honlapján is szét tudsz nézni a témában. Én vállalkozói tapasztalat vagy ugyfelkor kiepulese előtt nem alapitanék ezen tevékenységi körök esetén sem Kft-t, sem Bt-t. Ha már szépen kinovi a kereteket (bevételi korlátra gondolok), abban az esetben gondolkoznék el maximum rajta. Ez egy egyéni vélemény nyilván. [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!