Van bármi értelme székhelyszolgáltatást igénybe venni ebben az esetben?
Magánszemélyként bérelek egy lakást magánszemélytől. Van egy kft-m. A székhelyet módosítani kell, székhelyszolgáltatót választunk X városban. Én Y városban élek és itt az albérletben végzem a tevékenységet.
Eredetileg arra gondoltam, hogy a X városban, székhelyszolgáltatónál lesz a székhely, azonban:
- ha a központi ügyintézés helye nem a székhely, akkor azt fel kell tüntetni a társasági szerződésben,
- ha nem a székhelyen zajlik a tevékenység, akkor van telephely (itt fióktelep, mert más a város), és azt is jelenteni kell a cégbíróság felé.
Ergo mindenképp, itt az albérletben lesz a központi ügyintézés helye valamint a fióktelephely is, melyhez hozzájárulási nyilatkozat kell a tulajtól.
Én alapból azért akartam székhelyszolgáltatót, hogy ne kelljen bevonni a tulajt, de úgy látom mindenképp kell. Van így bármi értelme a székhelyszolgáltatónak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!