Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehetséges 18 év alatt vállalk...

Lehetséges 18 év alatt vállalkozást indítani?

Figyelt kérdés
Természetesen ismerem az egyetlen lehetőséget Magyarországon, amivel bizonyos szempontból jogilag nagykorúvá nyilváníthatja magát valaki, mégpedig úgy, ha házasságot köt. Azonban ez, amennyire tudom, inkább csak a kötelezettségek szintjén emeli felnőtté az érintettet, a jogkört tekintve nem igazán, így nem cselekedhet nagykorúként, például a dohányboltba sem mehet be. Érdekel, a vállalkozást tekintve van-e megoldás, esetleg azon segít-e a házasság. Megkérném a válaszolókat, hogy a kérdésre igyekezzenek felelni, ha tudnak, ne pedig ítélkezzenek, alaptalanul. Ennek betartását előre is köszönöm.

okt. 11. 19:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
12 évesen az még nem igazán alakult ki.
okt. 17. 11:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Láttam már kiskorú nevén céget, a törvényes képviselője jár el, ír alá helyette. Szülő, vagy gyám.
okt. 17. 12:23
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

És ha a szülő vagy gyám ebbe nem megy bele? Fiatalkorúként nincs más lehetőség az adócsaláson kívül.

Én biztos nem adóznék, ha 18 alatt lenne vállalkozásötletem. Az adóztatás lopás.

okt. 17. 12:29
 14/15 anonim ***** válasza:

"És ha a szülő vagy gyám ebbe nem megy bele?"

Akkor nincs vállalkozás.

okt. 17. 13:17
 15/15 anonim ***** válasza:
Sétálj be kérdező az adóhivatal (NAV) ügyfélszolgálatára, húzz egy sorszámot és hiteles információt kapsz a kérdéseidről elsőkézből!
okt. 17. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!