Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Nyelvoktatás KATA-sként?

Nyelvoktatás KATA-sként?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Új vagyok ezen a platformon, remélem jó helyen rakom ki a kérdést. Kettősállampolgár vagyok, nem rég fejeztem be az egyetemet és most egyéni vállalkozásban szeretnék magán nyelvoktatást tartani külföldieknek. Felmértem az igényeket, van rá igény. Ha minden igaz megtudnék ebből élni, viszont teljes mértékben legálisan szeretném csinálni. Olyan embereket keresek itt akiknek van ebben tapasztalatuk, esetleg könyvelők. Nálunk alig vannak és az a pár ami van betelt, ezért keresek a neten választ pár kérdésemre. Az első kérdésem az lenne, hogy mi lenne a legkedvezőbb adózási forma számomra ha heti kb 25 órát vállalnék 4000ft/óra áron? A másik kérdésem az lenne, hogy hogy megy a számlázás. Online tartanám az órákat, ilyenkor általában az a szokás hogy az emberek például előre átutalnak 5 órát. Ezt hogyan kell lekönyvelni/hogyan állítsak ki erről számlát? Mekkora bevétel felett adóköteles az ember? Én úgy tudom hogy a kata-ban több tevékenységi körünk is lehet. Ez igaz? Egyelőre ennyi kérdés merült fel bennem. Remélem tudtok segíteni.

szept. 2. 10:56
 1/5 anonim ***** válasza:

"Az első kérdésem az lenne, hogy mi lenne a legkedvezőbb adózási forma számomra ha heti kb 25 órát vállalnék 4000ft/óra áron?"

Ez nagyon olcsó, főleg, ha külföldieknek tartod. Ezek kizárólag online órák?

szept. 2. 11:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Működhet, ha megfelelsz a törvényi előírásoknak (csak főállású lehetsz, nem számlázhatsz cégeknek, stb). A legkedvezőbb adózási módot ennyiből nem lehet megmondani. Ha csak magányszemélyeknek akarsz szolgáltatni, akkor jó lehet a kata egyébként. A számlázást azt te szabod meg, hogy előre vagy utólag kéred a pénzeket. Erről az általad választott számlázóprogramból készítesz egy számlát feléjük. Ha befolyik a pénz, akkor pedig felvezeted a bevételi nyilvántartásodba. Gazdasági tevékenységnél 0 Ft felett adóköteles az ember. Lehet egyszerre több tevékenységed, de katában pl az ingatlan-bérbeadás tiltólistán van.
szept. 2. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Adózás-pénzügyek rovatban kellett volna egyébként feltenni a kérdést.
szept. 2. 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Konyvelok.hu, keress egy könyvelőt, aki ad egy tanácsadást!
szept. 2. 12:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem kell könyvelőnek írnia, én KATA-s magántanár vagyok, írok.
szept. 4. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!