Saját CD-DVD webáruház. Hogyan?
Mennyibe kerülne egy írható cd, dvd lemez forgalmazó webáruház? Azaz mennyi kb az az összeg, amivel be lehetne indítani, (tehát a készletbeszerzéstől az engedélyekig)?
És milyen papírok (esetleg végzettség) kell egy ilyen webáruházhoz? Esetleg egy kis céget is kell alapítani? A gyártókkal hogy van szerződés? Ha bejönne, esetleg még a termékkínálatot is bővíteném...
Biztos jó ötlet pont ez a termékprofil? Vagy nem itthoni cég lenne?
Elmondom mi a gondom: itthon csak úgy adhatsz el mindenféle adathordozót ha be van rá fizetve az a bizonyos artisjus matrica ára. Ellenben az nincs megtiltva, hogy mondjuk külföldön vegyek(saját célra!) egy matrica nélküli CD-t, hisz szabad a vásár, főleg EU-n belül. Tehát ott van pl. az xxldvd.hu, ahol szlovákiából küldik a cuccot. Én kb. 50Ft/db-ért vettem CD-ket, de ha erre rászámolom a matrica árát, akkor az kb. duplája lett volna. Én nem követtem el semmilyen szabálysértést, a neten szabadon vásárolhatok, EU-n belül vám sincs, úgyhogy ez így teljesen tiszta. Viszont ha én vagy más itthon tovább akarja értékesíteni, akkor kell az artisjus matrica. És ez mint írtam, tetemes költség.
Szóval ha egy xxldvd-hez hasonlót akarsz és te is mondjuk Szlovákiából intézed akkor oké, de akkor nincs is sok értelme itt feltenni ezt a kérdést, valószínűsítem nem sokan lesznek itt azzal tisztában, hogy mi kell egy szlovákiai vállalkozás indításához.
Ha viszont itthon szeretnéd ezt megvalósítani, akkor a matrica miatt erősen lebeszélnélek erről a termék profilról. A CD-k, DVD-k árának jelentős része a matrica, úgyhogy versenyképtelen lennél azokkal a külföldiekkel szemben, akiknek nem kell matricát fizetni. A neten a vásárlóknak meg ugye teljesen mindegy, hogy az adott webáruház mögött egy magyar vagy egy külföldi bejegyzésű cég áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!