Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Otthon, lakásban lehet hivatal...

Otthon, lakásban lehet hivatalosan műkörmösként dolgozni?

Figyelt kérdés
Mostmár vagy 20 ilyen kérdést/oldalt elolvastam, de a válasz nem egyértelmű. Nem csináltam még műkörmös tanfolyamot, biztos válaszolnak majd ott rá, de addig is megkérdezem. Egyetem mellett szeretnék körmösként dolgozni, saját időbeosztással, így nyílván nem érné meg szalonba menni (őszintén, nem is szeretnek annyira). A kérdés, hogy saját lakásban lehet hivatalos okj-s (tudom, már nem így hívják) papírral dolgozni? Azért kérdezem, mert olvastam olyat hogy kell külön bejárat meg hasonlók, de nyílván egy lakásnak csak egy bejárata van.

júl. 8. 22:57
 1/6 anonim ***** válasza:
59%
Lehet. Nem a külön bejárat a lényeg, hanem hogy vállalkozói igazolványod legyen arra az esetre, ha felnyom valaki, márpedig elég egy sértődött vendég vagy szomszéd és küldi rád a nav - ot.
júl. 9. 00:36
 2/6 anonim ***** válasza:

"Azért kérdezem, mert olvastam olyat hogy kell külön bejárat meg hasonlók, de nyílván egy lakásnak csak egy bejárata van."

Nincs semmi ilyen előírás.

Az a lényeg, hogy a vállalkozás székhelyén/telephelyén megtalálható legyél a hatóság részére és legyen jelzés arra vonatkozóan, hogy ott valamilyen vállalkozás működik.

Előszeretettel törli a NAV a tevékenységre kiváltott adószámot, ha nem talál a székhelyen/telephelyen, és/vagy nincs jelzés arra vonatkozóan, hogy ott vállalkozás működik -> "cégtábla"

júl. 9. 05:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehetseges, de albibol eleg nehez lesz
júl. 9. 06:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, természetesen teljesen hivatalosra gondoltam, mindenféle engedéllyel, csak a kérdés az volt, hogy egyáltalán lehet e/szabályos e otthon.
júl. 9. 11:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Semmi nem tiltja, hogy otthon végezd ezt a munkát.
júl. 9. 14:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Hivatalosan ugyan lehet csak butaság!

Jobb, ha úgy tudják (főleg a szomszédok), hogy házhoz jársz!

júl. 15. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!