Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Tényleg könnyen talál munkát...

Tényleg könnyen talál munkát egy festő, burkoló vagy kőműves ha jól dolgozik?

Figyelt kérdés

Vállalkozókról beszélek.

Szokták mondani hogy ha egy szakember jól dolgozik akkor nem lesz azzal gondja hogy munkát találjon.

Viszont ezeknél a szakmáknál szájról szájra terjed a híre a mesternek de mi van azokkal akiket senki nem ismer mert újak akár a szakmában vagy újak a településen, tehát most költöztek oda? Ha valakit nem ismernek,nem kap ajánlásokat akkor hogyan tud munkát szerezni? idő mire beindul az hogy a korábbi ügyfelek ajánlása útján kap megrendeléseket. Az emberek nem is bíznak azokban akik ujságban hirdetnek meg boltok előterébe helyezik ki a hírdetésüket.

Külföldön dolgozom a szakmámban hosszú évek óta de néhány évet dolgoztam otthon is vállalkozó mellett a szakmunkás vizsgám után. A régi lakóhelyemen nem ismernek engem mint szakembert mert nem voltam vállalkozó de ha hazaköltöznék akkor nem dolgoznék többet másnak hanem vállalkozást indítanék.

Kint próbálkoztam hirdetésekkel de alig volt megkeresés.

A főnököm összes munkája ajánlások útján van, szokta mondani hogy ez az XY barátnője, sogornője, stb akinél dolgozunk. Sok állandó ügyfél is van akinél minden évben csinálunk valamit.

2024. júl. 7. 22:07
1 2
 11/14 anonim válasza:

5-ös válaszoló egy zseni és igazad van.

A mai ember tényleg lusta és még csak lustább lesz így az építőipar tényleg életképes még ma is!!Erre, hogy nem gondoltam. Az emberi lustaság az építőipar élet elixírje

2024. júl. 19. 17:40
 12/14 anonim válasza:
No de a kérdésre válaszolva kedves kollega én úgy képzeltem el a vállalkozás beindítását fő állás mellett, hogy egy kis cégnél ahol szabadok a hétvégék. Ott be lehet vállalni hétvégékre kisebb munkákat, aztán majd csak el megy az ember híre nem? Már az is rohadt jó pénz szerintem ha mondjuk egy szombaton kifestesz egy szobát mondjuk így a fő állás mellett. Én erre gondoltam mester. Mit mondasz vagy mondatok erre? Életképes opció?
2024. júl. 19. 17:45
 13/14 A kérdező kommentje:

Hetvegi munkával korlátoltak a lehetőségek. Eleve olyan munkát tudsz csak elvállalni amit be is tudsz fejezni vasárnapig. Azt senki sem szereti ha elkezded a nappalit glettelni de vasárnapra nem vagy kész mindennel, ezért jövő péntekig áll a munka.

Vannak akik nem is szeretik ha hétvégén akarsz náluk dolgozni mert vendégség van náluk, templomba mennek, unokák átmennek, stb.

Hogy tudsz igy a konkurenciával versenyezni aki hétfőtől péntekig vállal munkát? Csak ugy ha olcsobb vagy. Vannak akik olyan olcso árat szeretnének ami kevesebb mint amennyit alkalmazottként kapnál

2024. júl. 19. 18:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Majd megtanulsz gyorsan dolgozni.
aug. 28. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!