Vállalkozó anyukák, ti hogyan indultatok egyéni vállalkozóként?
Sziasztok! Tavaly, a nyári szünet elején mondtam fel a multinál, hogy vállalkozást indítsak. Webdesignt és virtuális asszisztenciát tanultam, emellett anglisztika szakos Bsc-m van (tudom, ez nem sokat ér).
Nyáron nem erőltettem semmit, mert 3 gyerekkel nem egyszerű az élet (kicsik még). Ősszel befejeztem a webdesign tanfolyamot és a virtuális asszisztens kurzust. Utána akadt némi munkám, egy vállalkozó barátomnak segítek be kb. heti 10 órában. Szezonális jellegű a vállalkozás fő tevékenysége, de most személyi asszisztenseként segítek sok dologban. Amikor lement az év végi hajrá nála, közben az ünnepek, a téli szünet - mire észbe kaptam január közepe volt. Az volt a terv, hogy addigra megcsinálom a weboldalam és indulok. Talán március elejére lettem kész vele. Közben is keresgéltem ügyfelet, de csak fél gőzzel, mert oda tettem fel a kis portfóliómat, és ugye maga a honlapom is egy referencia (mert hogy akkor még másnak nem csináltam, azóta is csak egyet). Referencia nélkül pedig nem igazán lehet labdába rúgni. Nem mintha így könnyebb lenne... Ügyfél nélkül nem akartam vállalkozást indítani, gondoltam, amikor végre lesz ügyfelem, elindít a könyvelő, és másnap már lehet szerződni, dolgozni. Közben felmerült egy kis akadály, ennek a megoldására várok. És tele a hócipőm! Főleg magammal, hogy ilyen "töketlen" vagyok! Közben nem lógattam a lábam, rengeteg helyre jelentkeztem mint VA, sokat tanulok, képzem magam, gyakorolok. Hadd ne mondjam, hogy állandóan van valami családi, személyes dolog is. Sokszor kétségbe esek. Talán hiba volt ez az egész. Ha ennyi idő alatt nem jutottam el odáig, hogy elindítsam a vállalkozást, legyen legalább 1-2 ügyfelem - talán nem való nekem a vállalkozói lét.
Ti hogyan, mennyi idő alatt indultatok el?
(Annyit még hozzátennék, hogy a munkahelyemen semmiképp nem volt maradásom, teljesen kiégtem ott.)
webdesing alatt mit értünk? Mit tudsz elkészíteni a vevőd számára?
VA-ként mihez értesz?
Amúgy meg fiverr, upwork, ytjobs és lehet jelentkezni az állásokra, ha már van angoltudásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!