Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kézműves termékek készítéséből...

Kézműves termékek készítéséből meg lehet élni?

Figyelt kérdés
Szeretnék vállalkozást indítani, és látom, hogy vannak sikeres kézművesek, de sokaktól meg azt hallom, hogy alig tudnak eladni valamit. Vagy azért ez azon is múlik, mennyire lennék jó vállalkozó?
2024. máj. 29. 07:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Azon is
2024. máj. 29. 08:06
 2/13 anonim ***** válasza:
71%

Ha rajtam múlik, akkor nem.

Valahogy engem hidegen hagy az ilyesmi.

2024. máj. 29. 08:17
 3/13 anonim ***** válasza:
71%
Kicsit gondolkozzál még a kérdésen.
2024. máj. 29. 08:54
 4/13 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy gondolkoztak még rajta? Azért írtam, mert gondolkozok rajta... Kérlek segíts, hogy mire nem gondoltam, mire gondolsz??
2024. máj. 29. 09:21
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
Ok. Én azt tudom javasolni, hogy ne vágj bele.
2024. máj. 29. 09:41
 6/13 anonim ***** válasza:
64%

Van konkrét kézműves termék(ek) amihez értesz amit tudsz jól gyártani vagy csak gondolkozol rajta?

Van kereslet az adott termékre?

Van piaci rés az adott termékekre?

Van kezdőtőkéd elindítani a vállalkozást?

2024. máj. 29. 09:42
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem.
2024. máj. 29. 09:56
 8/13 A kérdező kommentje:

Ezek ugyanolyan legbőlkapott válaszok, mintha csak gondolkodok rajta de nem járok utána.

Annyit módosítanék a kérdésen, hogy olyantól lenne jó a válasz, akinek tapasztalata is van ezen a téren

2024. máj. 29. 11:20
 9/13 A kérdező kommentje:
Egyáltalán minek válaszol az, akinek nincs kapcsolódása a témához?? Nem azt kérdeztem, hogy ti vennétek-e ilyen cuccokat
2024. máj. 29. 11:22
 10/13 anonim ***** válasza:
62%

Meg lehet élni, ha

Y>=C,

Ahol

Y a vállalkozás nyeresége,

C a megélhetési költségeid összessége.

Y = R - E(v) - E(f), ahol

R az árbevétel

E(v) a változó, közvetlen költségek, mint az anyagok,

E(f) a fix költségek, mint a szükséges gépek amortizációja, vagy mondjuk a KATA, meg a kamarai tagdíj.

R = p x q, ahol

q az eladott mennyiség,

p az egységár.

E(v) = c x q, ahol

c az egységre jutó változóköltség

q az eladott mennyiség

Biztosan nem érdemes belefogni, ha

c > p

Ha c<p, akkor a fix költségeket fel kell mérni, ehhez hozzá kell adnod a saját megélhetési költségeidet, ez adja meg, hogy minimum mekkorának kell lennie a fedezetnek, hogy megélj:

q x (p-c) = E(f) + C

A q és p között van egy összefüggés, ez a keresleti függvény. Minél nagyobb a p (egységár), annál kisebb a q (eladható mennyiség).

Vállalkozóként a feladatod, hogy megtaláld rövidtávon azt az árat, amely mellett a p x q a legnagyobb (piackutatás segítségével), hosszabb távon pedig hogy a keresleti függvényt felfelé tornázd marketinggel.

2024. máj. 29. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!